Οι νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν «κρίση» σε ζητήματα σεξουαλικής υγείας, σύμφωνα με τα στοιχεία νεότερης μελέτης, με αποτέλεσμα σε πολλές από αυτές να θεωρείται «επικίνδυνο» το να κάνει κάποιος σεξ.
Στη μελέτη, σύμφωνα με το Pink News, συμπεριλήφθηκαν στοιχεία, όπως οι πόροι που διατίθενται για τη σεξουαλική υγεία, η ραγδαία μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, η πολιτική για τις αμβλώσεις αλλά και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα ανά πολιτεία.
Με βάση των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, η μελέτη της Lion's Den, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας, κατέταξε τις πολιτείες των ΗΠΑ με βάση τους παράγοντες σεξουαλικού κινδύνου, εντοπίζοντας τις περιοχές που οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν υψηλότερους κινδύνους που σχετίζονται με το σεξ και αναδεικνύοντας τις περιφερειακές ανισότητες στη σεξουαλική ασφάλεια γενικότερα στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η πιο επικίνδυνη πολιτεία για σεξουαλική επαφή είναι η Λουιζιάνα, με τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.
Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη πολιτεία απαγορεύονται πλήρως οι αμβλώσεις, σύμφωνα με τους New York Times, σχεδόν σε κάθε περίσταση. Η δεύτερη πιο επικίνδυνη πολιτεία είναι το Μισισιπί, καθώς κατέχει την πρώτη θέση σε τεκνοποιήσεις από την εφηβική ηλικία και απαγορεύονται επίσης οι αμβλώσεις. Στη συνέχεια, η τρίτη πιο επικίνδυνη πολιτεία για να κάνει κανείς σεξ είναι το Αρκάνσας, το οποίο επίσης έχει πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ, το Τέξας, είναι η έκτη πιο επικίνδυνη πολιτεία, όσον αφορά στο σεξ.
Ο διευθυντής μάρκετινγκ στο Lion's Den σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της μελέτης, ανέφερε πως «οι νότιες πολιτείες αντιμετωπίζουν μια κρίση σεξουαλικής υγείας, όπου οι κάτοικοι έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα σε σύγκριση με τις πολιτείες της Νέας Αγγλίας, με ιδιαίτερα ανησυχητικά ποσοστά στη Λουιζιάνα και το Μισισιπή».
«Η περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη επιτείνει αυτούς τους κινδύνους, όπως φαίνεται από το Τέξας, όπου οι κάτοικοι πρέπει να ταξιδέψουν σημαντικά μακρύτερα για να φτάσουν σε κέντρα σεξουαλικής υγείας. Αυτές οι γεωγραφικές ανισότητες δημιουργούν επικίνδυνες «ερήμους σεξουαλικής υγείας», όπου η εκπαίδευση, η πρόληψη και η θεραπεία παραμένουν σε κρίσιμο βαθμό απρόσιτες για τους ευάλωτους πληθυσμούς», κατέληξε.