Βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – «Έντονη ανησυχία» εκφράζει η Αθήνα

Βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – «Έντονη ανησυχία» εκφράζει η Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
0

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ομάδα «πενήντα Ισραηλινών εξτρεμιστών» όπως αναφέρει από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, διέρρηξε την πύλη και το κιγκλίδωμα στο παρεκκλήσι του, που βρίσκεται στο λόφο της Αγίας Σιών, και εισήλθαν «βιαίως» στο εσωτερικό τους.

Όπως γίνεται γνωστό από σχετική ανακοίνωση, τα άτομα αυτά «βεβήλωσαν το εσωτερικό αυτού και επίσης απείλησαν τον φύλακα».

Ο φύλακας, όπως αναφέρεται, κατάφερε να διαφύγει και να καλέσει την αστυνομία, η οποία αποκατέστησε την τάξη.

«Διαρρήξεις του είδους αυτού, εκφοβισμοί και απειλές έχουν λάβει χώρα επανειλημμένως στο παρεκκλήσι αυτό» επισημαίνει το Πατριαρχείο, που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την «απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά».

Επισημαίνει, δε, πως θα κάνει το παν για τη «απονομή της Δικαιοσύνης».

Βεβήλωσαν παρεκκλήσι του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων – «Έντονη ανησυχία» εκφράζει η Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ.: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Αντίδραση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε την πιο έντονη ανησυχία μας για τη χθεσινή εισβολή μελών εβραϊκού ιεροδιδασκαλείου σε κτήμα ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και τη βεβήλωση, από την πλευρά τους, του εκεί ευρισκόμενου Παρεκκλησίου» σημείωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κάλεσε σε «ανάληψη κατάλληλων ενεργειών» από την πλευρά του Ισραήλ αλλά και τη «διερεύνηση του συμβάντος, την προσαγωγή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη και την αποτροπή αντίστοιχων έκνομων ενεργειών στο μέλλον».

«Η Ελλάδα παγίως εκδηλώνει το ενδιαφέρον της για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα ιδιοκτησίας του Ιερά Προσκυνήματα στους Αγίους Τόπους που περιλαμβάνονται στο παγιωμένο Καθεστώς των Αγίων Τόπων (Status Quo)» καταλήγει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM