Βρέφος πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς- Η μητέρα του απαιτεί αίμα από ανεμβολίαστους

Πόδια μωρού Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ένα ζευγάρι στη Νέα Ζηλανδία αρνείται να επιτρέψει να υποβληθεί ο μόλις τεσσάρων μηνών γιος τους σε μια σωτήρια επέμβαση καρδιάς αν χρησιμοποιηθεί αίμα από άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Το τεσσάρων μηνών αγοράκι έχει σοβαρή περίπτωση στένωσης πνευμονικής βαλβίδας. Η μητέρα του λέει πως θέλει να γίνει το ταχύτερο η επέμβαση, αλλά έχει απαιτήσει να χρησιμοποιηθεί «ασφαλές αίμα». Η δικηγόρος της λέει ότι η οικογένεια ανησυχεί για αίμα που περιέχει ίχνη εμβολίων τεχνολογίας mRNA. 

Το σύστημα υγείας της Νέας Ζηλανδίας έχει απορρίψει το αίτημα της οικογένειας για αίμα από ανεμβολίαστους εθελοντές και τονίζει πως τα εμβόλια δεν ενέχουν κανένα κίνδυνο. Αύριο, Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο του Όκλαντ θα αποφασίσει εάν θα χορηγήσει στο σύστημα υγείας την προσωρινή κηδεμονία του βρέφους, προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Η υπόθεση και τα προβληματικά επιχειρήματα της οικογένειας αναδεικνύουν τους συνεχιζόμενους κινδύνους της διαδικτυακής παραπληροφόρησης και των συνωμοσιολογικών αφηγημάτων, επισημαίνουν ειδικοί. Η οικογένεια του μωρού και οι υποστηρικτές τους επιμένουν πως είναι περιττή η επέμβαση της πολιτείας, λόγω της προθυμίας ανεμβολίαστων αιμοδοτών να δώσουν αίμα. 

Η μητέρα ανέφερε- μέσω email προς τους New York Times- ότι «ανησυχεί απεγνωσμένα» για την κατάσταση του μωρού και δεν θέλει να αναβληθεί η επέμβαση. Κατηγόρησε το σύστημα υγείας για τις αναβολές, λέγοντας ότι αγνοεί τις ανησυχίες της οικογένειας και ότι προσέφυγε άσκοπα στα δικαστήρια. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το νοσοκομείο και το κέντρο αιμοδοσίας δεν βοηθούν να τον προστατεύσουν από τον κίνδυνο», επισημαίνει η μητέρα. 

Η Σου Γκρέι, η δικηγόρος της οικογένειας, δήλωσε ότι ο φόβος της μητέρας επικεντρώνεται «στην ασφάλεια του αίματος από λήπτες της τεχνολογία mRNA». Τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna κατά του κορωνοϊού δημιουργήθηκαν με αυτή την τεχνολογία. Η οικογένεια έχει ζητήσει αίμα από 30 ανεμβολίαστους ελεγμένους δότες, συμπλήρωσε η δικηγόρος. 

Ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι η οικογένεια έχει δικαίωμα να ζητά αίμα από ανεμβολίαστους είναι ο Γουίνστον Πίτερς, επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος New Zealand First, ο οποίος έχει διατελέσει αντιπρόεδρος κυβερνητικού συνασπισμού υπό την Τζασίντα Άρντερν. 

«Έχουμε μια περίπτωση στην οποία οι γονείς λένε ότι θέλουν το αίμα για το παιδί τους να είναι από ανεμβολίαστους δότες και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και γιατί χάνουμε χρόνο σε ένα δικαστήριο», δήλωσε ο Πίτερς. «Αυτό δεν αφορά το αν είναι κάποιος υπέρ ή κατά του εμβολίου ή είναι αρνητής της επιστήμης. Αφορά την ελευθερία, την αλήθεια και τη συναίνεση έχοντας γνώση όλων των παραμέτρων», συμπλήρωσε. 

«Η απόφαση για μια προσφυγή στα δικαστήρια γίνεται πάντα έχοντας κατά νου το συμφέρον του παιδιού και γίνεται έπειτα από εκτενείς συζητήσεις», επεσήμανε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συστήματος υγείας του Όκλαντ, Μάικ Σέφερντ.  

Με πληροφορίες από NYT
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Οι πρώτες εικόνες

Διεθνή / Τουρκία: Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη - Οι πρώτες εικόνες

Σε διάρκεια λίγων λεπτών έγιναν δύο μετασεισμοί 5,9 και 4,9 Ρίχτερ - Οι σεισμοί σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κωνσταντινούπολη και Ραιδεστό, στα ανοιχτά της Σηλυβρίας
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM