Βρετανός υφυπουργός: Να συλλαμβάνετε και όσους κλέβουν από απελπισία και πείνα

Βρετανός υφυπουργός προς αστυνομία: Να συλλαμβάνετε και όσους κλέβουν από απελπισία και πείνα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/PETER POWELL
0

Βρετανός υφυπουργός κάλεσε την αστυνομία να μην αποφεύγει τη σύλληψη κλεφτών, ακόμα και εάν παρανομούν λόγω πείνας. 

Ο Kit Malthouse, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αστυνόμευσης, χαρακτήρισε «παλιομοδίτικες» τις απόψεις αστυνομικού διευθυντή, ο οποίος είχε εγείρει το ζήτημα της φτώχειας όσον αφορά στην αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο Andy Cooke ζήτησε από τους αστυνομικούς να επιδεικνύουν «διακριτικότητα» όταν αποφασίζουν εάν θα συλλάβουν ή όχι κάποιον που έκλεψε για να φάει.

«Ο αντίκτυπος της φτώχειας και ο αντίκτυπος της έλλειψης ευκαιριών οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό» είπε. 

Απαντώντας, ο Malthouse, παλαιός σύμμαχος του Βρετανού πρωθυπουργού, σημείωσε: «Επειδή κάποιος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες (…) αυτό δεν σημαίνει, απαραιτήτως, πως θα στραφεί στο έγκλημα».

Με τη σειρά του, ζήτησε από τους ενστόλους να προχωρούν κανονικά σε συλλήψεις, ακόμα και όσων κλέβουν φαγητό από απελπισία. Επεσήμανε, δε, πως οι υπουργοί θα εξασφαλίσουν πως οι αστυνομικοί δεν κάνουν τα στραβά μάτια.

«Ο γενικός κανόνας είναι πως η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή και πιστεύω και ελπίζω πως οι αστυνομικοί και τα δικαστήρια λειτουργούν με αυτόν τον κανόνα» είπε ο ίδιος και ανέφερε πως η πραγματική σύνδεση φτώχειας και εγκλήματος είναι αντίστροφη, από εκείνη που ανέφερε ο Cooke.

«Αυτό που έχουμε συμπεράνει στο παρελθόν (...) είναι πως το έγκλημα συμβάλει στη φτώχεια. Εάν βγάλεις τη βία και το έγκλημα από τις ζωές των ανθρώπων, συνήθως ευημερούν περισσότερο από ό,τι θα ευημερούσαν διαφορετικά».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

Διεθνή / «Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

«Σε δύο εβδομάδες, θα μείνουμε χωρίς τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσει το νοσοκομείο τη λειτουργία του», σχολίασε η Μιριάνα Σπόλιαριτς
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις για τον αμερικανικό τουρισμό στην Ευρώπη

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις για τον αμερικανικό τουρισμό στην Ευρώπη

Ο τουριστικός κλάδος «επηρεάζεται σημαντικά από το γενικό μακροοικονομικό κλίμα, την αγοραστική δύναμη και τη συναλλαγματική ισοτιμία», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Τουρισμού
LIFO NEWSROOM
«Πανδημία παιδικής κακοποίησης»: Νέα μελέτη καταδεικνύει τη σύνδεση των dating apps με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Διεθνή / «Πανδημία παιδικής κακοποίησης»: Νέα μελέτη καταδεικνύει τη σύνδεση των dating apps με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να χρησιμοποιούν dating apps έχουν οι δράστες παιδικής κακοποίησης, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναδεικνύει τα τεχνολογικά κενά στην προστασία των ανηλίκων
LIFO NEWSROOM