Δεκατρείς νεκροί από επιθέσεις σε αγορά της Βαγδάτης

Δεκατρείς νεκροί από επιθέσεις σε αγορά της Βαγδάτης Facebook Twitter
0

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε δύο διαδοχικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων και μία επίθεση αυτοκτονίας, που σημειώθηκαν στην Βαγδάτη.

Στόχος ήταν μία πολυσύχναστη αγορά στο σιιτικό προάστιο, Τζαντιντάτ αλ Σατ στην Ντιγιάλα, 40 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας του Ιράκ.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με τους περαστικούς να προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Οι σιίτες μουσουλμάνοι της περιοχής πιστεύουν ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται σουνίτες, που επιδιώκουν να σύρουν την χώρα σε εμφύλιο πόλεμο.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ