Διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο - Κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα

Διαμαρτυρία έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο - Κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα Facebook Twitter
Κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας στην Ελλάδα διαμαρτυρήθηκαν δεκάδες άτομα έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.
4

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες μέλη της Reakt- Aktion against Repression έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο, ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα.

Άνθρωποι από την Ελλάδα, τη Γερμανία και άλλες χώρες ένωσαν τις φωνές τους, διαμαρτυρόμενοι για τα ολοένα και συχνότερα κρούσματα αστυνομικής βίας των τελευταίων μηνών.

«Η ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής ακροδεξιούς, αντιμετωπίζει ως εχθρούς τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τα άτομα λοατκια, τους χώρους της αντίστασης και αλληλεγγύης, τις καταλήψεις, αλλά και όποιον βρεθεί "στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή"» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους, καταλήγοντας στο ότι «Η Ελλάδα επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές όπου η αστυνομία είναι το κράτος. Δε μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τέτοιο!».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

Σήμερα Σάββατο 18 Γενάρη 2020 μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή και την αστυνομική αυθαιρεσία στην Ελλάδα, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα.

Άνθρωποι από την Ελλάδα, τη Γερμανία και άλλες χώρες, ενώσαμε τις φωνές μας συγκλονισμένοι από τα περιστατικά άγριας καταστολής που βλέπουμε πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η ελληνική κυβέρνηση, κλείνοντας το μάτι σε κάθε λογής ακροδεξιούς, αντιμετωπίζει ως εχθρούς τη νεολαία, τους πρόσφυγες, τα άτομα λοατκια, τους χώρους της αντίστασης και αλληλεγγύης, τις καταλήψεις, αλλά και όποιον βρεθεί "στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή".

Προσπαθεί να πειθαρχήσει την κοινωνία με βάση τη διάχυση του φόβου. Έτσι το άγριο ξύλο και τα βασανιστήρια των ΜΑΤ, η αστυνομική αυθαιρεσία, οι ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη ενάντια στις καταλήψεις και οι εκκενώσεις, η δημιουργία στρατοπέδων-φυλακών για τους πρόσφυγες, ο ασφυκτικός περιορισμός του ασύλου, ο νέος ποινικός κώδικας, η φαλκίδευση των δικαιωμάτων στους χώρους δουλειάς, η προσπάθεια να αθωωθεί η Χρυσή Αυγή, τα fake news και η καλλιέργεια ηθικού πανικού υφαίνουν ένα ασφυκτικό δίχτυ κρατικού αυταρχισμού.

Η Ελλάδα επιστρέφει σε σκοτεινές εποχές όπου η αστυνομία είναι το κράτος. Δε μπορούμε να ανεχτούμε κάτι τέτοιο!

Αλληλεγγύη σε όσες και όσους υφίστανται την κρατική καταστολή, σε όσες και όσους αντιστέκονται

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM