Δημόσια συγνώμη για το σκάνδαλο Swissleaks από την HSBC

Δημόσια συγνώμη για το σκάνδαλο Swissleaks από την HSBC Facebook Twitter
1


Δημόσια συγνώμη ζητά σήμερα ο τραπεζικός κολοσσός HSBC μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις και το σάλο που προκαλούν οι πρόσφατες αποκαλύψεις του περιβόητου Swissleaks. H HSBC προχώρησε σε ολοσέλιδη καταχώρηση σε αρκετές εφημερίδες μέσω της οποία επιχειρεί να απαντήσει και να απολογηθεί για τα δεδομένα που δείχνουν πως βοηθούσε πελάτες της να φοροδιαφεύγουν.

Στην καταχώρηση περιλαμβάνεται και η ανοιχτή επιστολή του γενικού διευθυντή της τράπεζας, Στιούαρτ Γκιούλιβερ ο οποίος αναφέρει πως οι αποκαλύψεις αφορούν τακτικές που ανήκουν στο παρελθόν και πως η τράπεζα έχει πλέον συμμορφωθεί.

Ο Γκιούλιβερ χαρακτηρίζει το πλήγμα κατά της της ΗSBC  "οδυνηρή εμπειρία" και στη συνέχεια απευθυνόμενους στους πελάτες και τους μετόχους της τράπεζας αναφέρει πως τα μέσα έδωσαν έμφαση σε γεγονότα που ανήκουν  στην ιστορία και που δείχνουν ότι οι σημερινές προδιαγραφές λειτουργίας δεν εφαρμόζονταν πλήρως οκτώ χρόνια πριν. "Εκφράζουμε την ειλικρινή συγνώμη μας" συμπληρώνει στην επιστολή του ο γενικός διευθυντής της τράπεζας ο οποίος αναφέρει πως οι περισσότεροι από τους πελάτες της λίστας Φαλτσιανί έχουν πάψει εδώ και χρόνια να συνεργάζονται με την τράπεζα. Τέλος τονίζει πως η τράπεζα δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να συνεργαστεί με πελάτες που φοροδιαφεύγουν ή που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν στα πρότυπά της για το οικονομικό έγκλημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Διεθνή / Μέγκαν Μαρκλ: «Ήταν τρομακτικό» - Η αποκάλυψη για την εμπειρία της με την προεκλαμψία

Η 43χρονη αποκάλυψε την περίοδο όπου αντιμετώπιζε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και παράλληλα έπρεπε να ανταποκρίνεται και στις δημόσιες υποχρεώσεις της ως Δούκισσα του Σάσεξ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενώ όταν σας τα κατέθεταν τα εκατομμύρια στην τράπεζα σας δεν σας ένοιαζε και τόσο από που προήλθαν, ε; Προσωπικά πιστεύω ότι αν δεν είχαν βγει στη φόρα αυτά τα στοιχεία ακόμη θα έκαναν τα στραβά μάτια.