Δημοσκόπηση: Πιο αισιόδοξοι οι Γάλλοι για το μέλλον επί Μακρόν

Δημοσκόπηση: Πιο αισιόδοξοι οι Γάλλοι για το μέλλον επί Μακρόν Facebook Twitter
Φωτό: EPA/IAN LANGSDON
0

Διαψεύδοντας τη φήμη που τους θέλει «έθνων πεσιμιστών», οι Γάλλοι εμφανίζονται πλέον πιο αισιόδοξοι για το μέλλον απ' ότι ήταν την προηγούμενη οκταετία, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL δείχνει ότι έξι στους δέκα Γάλλους (ποσοστό 59%) είναι πιο αισιόδοξοι για τη φετινή χρονιά. Το 2012 μόλις το 44% αντίκριζε με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι υποστηρικτές του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι οι πιο αισιόδοξοι ενώ εκείνοι του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου οι πιο απαισιόδοξοι.

«Πιθανότατα αυτό οφείλεται εν μέρει στο φαινόμενο Μακρόν», σχολίασε ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικών δημοσκοπήσεων, Ζαν-Ντανιέλ Λεβί, σημειώνοντας την ανανεωμένη ελπίδα των Γάλλων για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κάτι που αποτελεί βασική προτεραιότητα στο πολιτικό πρόγραμμα του Γάλλου προέδρου. Τόνισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση φαίνεται πως έχει «καλές προοπτικές στο οικονομικό μέτωπο».

«Δεν πρόκειται μόνο για το τέλος της εποχής του Ολάντ», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην γενικότερη αίσθηση δυσφορίας που σημάδεψε την προεδρία του Φρανσουά Ολάντ (2012-17). «Οι Γάλλοι ακούν πολλά για καλύτερες προοπτικές για την ανάπτυξη, για θέσεις εργασίας. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γαλλία είναι λιγότερο αποκαρδιωμένη», κατέληξε.

Για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία, η πλειοψηφία (51%) απάντησε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν θετική για τους ίδιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM