Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Ο Κουρούμ στοχεύει σε ισλαμιστές ψηφοφόρους με δόλωμα την Αγια-Σοφιά

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκία: Ο Κουρούμ στοχεύει σε ισλαμιστές ψηφοφόρους με δόλωμα την Αγια-Σοφιά Facebook Twitter
φωτ.: Twitter
0

Εκστρατεία προσέλκυσης ψήφων από το μικρό Κόμμα Νέας Ευημερίας (YRP), με δόλωμα την Αγια-Σοφιά, διεξάγει 10 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία ο υποψήφιος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης Μουράτ Κουρούμ.

Λίγες μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία, ο Μουράτ Κουρούμ σε συνέντευξή του στο κανάλι ΚRT που πρόσκειται στο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως: «οι ψηφοφόροι μας από το κόμμα Νέας Ευημερίας θα αποφασίσουν, εάν θα ψηφίσουν με βάση τη νοοτροπία που λέει ότι οι αλυσίδες της Αγίας Σοφίας πρέπει να σπάσουν και να ανοίξει για λατρεία από τη μια πλευρά ή με τη νοοτροπία που θέλει την Αγία Σοφία μουσείο από την άλλη».

Ο Μουράτ Κουρούμ απευθύνθηκε ειδικά στους ψηφοφόρους του Κόμματος Νέας Ευημερίας, που φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να συγκεντρώνει περίπου το 2.5% των ψήφων για την Κωνσταντινούπολη. Το συγκεκριμένο κόμμα είναι η β' έκδοση του Κόμματος Ευημερίας, το οποίο είχε ιδρύσει ο μέντορας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Νετζμετίν Ερμπακάν. Ιδρυτής και πρόεδρος του YRP είναι ο γιος του, Φατίχ Ερμπακάν, ο οποίος συνασπίστηκε με τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου του 2023, όμως πλέον τον αντιμάχεται γιατί όπως λέει δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα.

«Επειδή το όνειρο του δασκάλου μας Ερμπακάν ήταν η Κωνσταντινούπολη. Όταν οι ψηφοφόροι του Κόμματος Νέας Ευημερίας πάνε στην κάλπη, θα σκεφτούν ξεκάθαρα ποιος είναι ωφέλιμος να ψηφίσουν και θα αντικατοπτρίσουν τη θέλησή τους στην κάλπη. Θα απαντήσουν ξεκάθαρα στην καταπίεση που τους ασκείται στην κάλπη», ανέφερε ο Μουράτ Κουρούμ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Προφυλακίστηκε για «τρομοκρατία» ο Σουηδός δημοσιογράφος Κατζ Τζοακίμ Μεντίν

Διεθνή / Τουρκία: Προφυλακίστηκε για «τρομοκρατία» ο Σουηδός δημοσιογράφος Κατζ Τζοακίμ Μεντίν

Έντονη αντίδραση από ΣτοκχόλμηΗ υπόθεση συνδέεται με διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη τον Ιανουάριο του 2023, κατά την οποία διαδηλωτές κρέμασαν κούκλα που έμοιαζε με τον Τούρκο πρόεδρο έξω από το δημαρχείο της πόλης
LIFO NEWSROOM
Παρ' ολίγον σύγκρουση Airbus της Delta Air Lines με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Παρ' ολίγον σύγκρουση Airbus της Delta Air Lines με στρατιωτικό αεροσκάφος στην Ουάσινγκτον

Το περιστατικό καταγράφηκε λίγες μόλις εβδομάδες μετά την αεροπορική τραγωδία της 29ης Ιανουαρίου, όταν στρατιωτικό ελικόπτερο Black Hawk συγκρούστηκε με αεροσκάφος της American Airlines
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί και 2.376 τραυματίες – Ξεκίνησε η διεθνής αποστολή βοήθειας

Διεθνή / Σεισμός στη Μιανμάρ: Τουλάχιστον 1.000 νεκροί και 2.376 τραυματίες – Ξεκίνησε η διεθνής αποστολή βοήθειας

Η Μιανμάρ, μια χώρα ήδη σε βαθιά πολιτική και ανθρωπιστική κρίση, καλείται να αντιμετωπίσει μία από τις πιο φονικές φυσικές καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία της
LIFO NEWSROOM
Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Διεθνή / «Καληνύχτα και καλή τύχη»: Το θεατρικό έργο του Τζορτζ Κλούνεϊ σπάει ρεκόρ εισπράξεων στο Μπρόντγουεϊ

Το «Καληνύχτα και καλή τύχη» συγκέντρωσε 3,3 εκατ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί νωρίτερα αυτό το μήνα από τον «Οθέλλο» του Ντένζελ Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM