Δύο αποκεφαλισμοί σήμερα στη Σαουδική Αραβία - 84 οι εκτελέσεις από την αρχή του 2016

Δύο αποκεφαλισμοί σήμερα στη Σαουδική Αραβία - 84 οι εκτελέσεις από την αρχή του 2016 Facebook Twitter
2

 

Δύο Σαουδάραβες οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για υποθέσεις φόνων αποκεφαλίστηκαν σήμερα με ξίφος κοντά στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, το Ριάντ. Oι δύο αυτές εκτελέσεις αυξάνουν σε 84 τον αριθμό των εκτελέσεων στη χώρα από την αρχή του 2016, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των σαουδαραβικών κυβερνητικών ανακοινώσεων.


Ο πρώτος, ο Μπάντα αλ Ντουσάρι, είχε ομολογήσει την ενοχή του στην κατηγορία φόνου ενός συμπατριώτη του, τον οποίο είχε συνθλίψει κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου του εξαιτίας μιας διαφοράς τους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.


Ο δεύτερος, ο Μανσούρ αλ Αζούρι, εκτελέστηκε μετά την ομολογία του πως μαχαίρωσε και σκότωσε έναν άλλο Σαουδάραβα εξαιτίας μιας διαφοράς που είχαν, σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών την οποία μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει 84 ανθρώπους σε τρεις μήνες

 

Την 2η Ιανουαρίου, μέσα σε μόλις μία ημέρα, είχαν εκτελεστεί 47 άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για «τρομοκρατία» στο βασίλειο, ανάμεσά τους και ο σιίτης πνευματικός ηγέτης και αντιφρονών Νιμρ αλ Νιμρ, ο θάνατος του οποίου προκάλεσε διπλωματική κρίση με το Ιράν.


Το 2015 εκτελέστηκαν 153 άνθρωποι στη Σαουδική Αραβία, ένας αριθμός χωρίς προηγούμενο για μια 20ετία στο υπερσυντηρητικό βασίλειο, όπου εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.


Οι αρχές επικαλούνται την αποτρεπτική της ισχύ για να δικαιολογήσουν την επιβολή της ποινής του θανάτου σε υποθέσεις τρομοκρατίας, φόνων, βιασμών, ένοπλων ληστειών και εμπορίας ναρκωτικών. Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν συχνά τις εκτελέσεις στις οποίες προχωρούν οι σαουδαραβικές αρχές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Διεθνή / Το χωριό του Άγιου Βασίλη στη Λαπωνία είναι στην πραγματικότητα πολεμικό καταφύγιο

Το ονειρικό χωριό του Άγιου Βασίλη στο Ροβανιέμι δημιουργήθηκε ως καταφύγιο και σε περίπτωση βομβιστικής επίθεσης κατά της Φινλανδίας, μπορεί να παρέχει ασφάλεια στους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Διεθνή / Η αστυνομία στο Περού έβαλε τον... Γκριντς να κλέψει τα Χριστούγεννα εμπόρων ναρκωτικών

Η εθνική αστυνομική υπηρεσία του Περού κατέγραψε εικόνες με τον Γκριντς να τρέχει στη Λίμα και με μια βαριοπούλα κρεμασμένη στον ώμο του να κάνει έφοδο σε κρησφύγετο εμπόρων ναρκωτικών 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Στη Σαουδική, λόγω του ότι είναι γεωγραφικά η πατρίδα γέννησης του Ισλάμ, απαγορεύεται η ίδρυση τόπου λατρείας οποιασδήποτε άλλης θρησκείας, κάτι που δε συμβαίνει στις περισσότερες Αραβικές Ισλαμικές χώρες. Από την άλλη πλευρά, αλλοδαπός δεν λαμβάνει άδεια εισόδου (βίζα) αν δε δηλώσει ότι έχει κάποια θρησκεία - όχι απαραίτητα το Ισλάμ. Η αθεϊα δεν είναι αποδεκτή! Η ύπαρξη ή όχι ανεξιθρησκείας δε συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη θανατικής ποινής. Η τεράστια πλειοψηφία των καταδικασθέντων και εκτελεσθέντων είναι Μουσουλμάνοι - όπως και στην εν λόγω είδηση. Το Ιερό Κοράνιο αυτό καθαυτό, αλλά και μέσω του Νόμου - Σαρία, καθορίζει συγκεκριμένες ποινές για συγκεκριμένα αδικήματα. Το επίπεδο εγκληματικότητος στις περισσότερες Αραβικές Ισλαμικές χώρες είναι χαμηλότερο από αυτό στις περισσότερες Δυτικές "φιλελεύθερες" χώρες - κοινωνίες. Να σημειωθεί ότι για ιστορικούς λόγους (βλέπε Βρετανική ανάμειξη - Λώρενς της Αραβίας) στη Σαουδική κυριάρχησε μία από τις πιο ακραίες αν όχι η πιο ακραία ερμηνεία του Ιερού Κορανίου - ο Γουαχαμπισμός.
Η λύση δεν είναι η θανατική ποινή. Η λύση είναι η παιδεία. Ο ορθολογισμός. Η ανεκτικότητα. Και φυσικά η ανεξιθρησκεία. Οι τύποι, δυστυχώς, κατοικούν σε άλλο πλανήτη.