Δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν από το ΙΚ σε χωριό κοντά στη Μοσούλη

Δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν από το ΙΚ σε χωριό κοντά στη Μοσούλη Facebook Twitter
(φώτο αρχείου)
0

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δύο Ιρακινούς δημοσιογράφους σε ένα χωριό στα νότια της Μοσούλης, ανακοίνωσε την Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο όπου εργάζονταν τα θύματα.

Το κανάλι «Χούνα Σαλαχεντίν» δεν διευκρίνισε πότε σημειώθηκε αυτή η επίθεση.

Όμως, μαχητές του ΙΚ είχαν διεισδύσει στο χωριό Ιμάμ Γάρμπι στις αρχές της εβδομάδας και οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να τους εκδιώξουν από εκεί, σύμφωνα με πηγές του στρατού.

«Ο συνάδελφός μας, ο Χαρμπ Χάζα αλ Ντουλέιμι, ανταποκριτής του καναλιού Χούνα Σαλαχεντίν και ο Σουντάντ αλ Ντούρι, ο εικονολήπτης, σκοτώθηκαν» στο Ιμάμ Γάρμπι, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα πάντα με το κανάλι, ένας τρίτος δημοσιογράφος παραμένει μπλοκαρισμένος στο χωριό αυτό, μαζί με τα πτώματα των δύο συναδέλφων του.

Ο ταξίαρχος Σάαντ Μάαν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο δημοσιογράφων.

Πρόσθεσε ότι και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν αποκλειστεί σε ένα σπίτι, μαζί με αστυνομικούς.

Άντρες των δυνάμεων ασφαλείας προσπαθούν να προσεγγίσουν το κτίριο αυτό για να τους απεγκλωβίσουν αλλά εμποδίζονται από τους ελεύθερους σκοπευτές του ΙΚ.

Τον περασμένο μήνα δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι και ο Ιρακινός βοηθός τους σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης στη Μοσούλη ενώ ένας άλλος Γάλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM