Επί εννιά ώρες έκανε ποδήλατο ο Anthony Hoyte, ένας ερασιτέχνης ποδηλάτης, για να «σχεδιάσει» έναν τάρανδο στον ψηφιακό χάρτη μίας εφαρμογής.
Ο Anthony Hoyte, που όπως όλα δείχνουν δίνει μία εντελώς διαφορετική διάσταση στο χόμπι του, αφιερώνει χρόνο και φαιά ουσία ώστε να δημιουργεί εικόνες στους ψηφιακούς χάρτες της εφαρμογής "Strava" που χρησιμοποιεί όταν κάνει ποδήλατο.
Στο πνεύμα των ημερών, και προφανώς με εορταστική διάθεση, Anthony Hoyte αποφάσισε να «σχεδιάσει» έναν τάρανδο πραγματοποιώντας σχεδόν 130 χιλιόμετρα στους δρόμους έξω από Λονδίνο μέσα σε διάστημα εννέα ωρών. Ο ίδιος υποστηρίζει πως απαιτείται χρόνος για τον σχεδιασμό των διαδρομών, ωστόσο, όπως αναφέρει, προτιμάει να επικεντρώνεται στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.
It's that time of the year again when I cycle round congested streets in the rain looking for some festive cheer!: https://t.co/4u80fR8eNt@Strava @cyclingweekly #stravaart #stravart #gpsdoodle #gpsart #cycling #Christmas #reindeer #Rudolph pic.twitter.com/Nzm3Rch9nJ
— Anthony Hoyte (@anthoyte) December 9, 2019
Ο Anthony Hoyte, αναφέρει πως εμπνεύστηκε από άλλους χρήστες της εφαρμογής. «Είδα άλλους να το κάνουν, κυρίως τον Stephen Lund στον Καναδά, και είπα πως μπορώ να το κάνω και εγώ». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hoyte εκπλήσσει τον κόσμο της ποδηλασίας με τις δημιουργίες του. Πέρυσι, κάνοντας ποδήλατο για 4 ώρες και 35 λεπτά κατάφερε να «σχεδιάσει» έναν Άγιο Βασίλη. Η απόσταση που διένυσε ήταν περίπου 66 χιλιόμετρα.
Ho ho ho!
— Anthony Hoyte (@anthoyte) December 10, 2018
Check out my latest @Strava art: https://t.co/HY54z8DWU3#birmingham #santa #hohoho #cycling #gpsdoodle pic.twitter.com/GYj8Epu6pd
A GPS-tracked cycle round #Nottingham starting near @TrentBridge, @NFFC & @Official_NCFC, past @NottmCastle, the @Nat_Ice_Centre & the @nottinghamarena, through the @UniofNottingham, past @LakesideArts & close to @BootsUK HQ#stravaart #cycling @PedalsNottm pic.twitter.com/SuGZQhkkzA
— Anthony Hoyte (@anthoyte) June 3, 2019
Ο ερασιτέχνης ποδηλάτης με καταγωγή από την αγγλική πόλη Τσέλτενχαμ σπούδασε ντιζάιν και παρότι δεν ασκεί το επάγγελμά του φαίνεται πως οι σπουδές του τον βοήθησαν στο να σχεδιάζει τις διαδρομές στους ψηφιακούς χάρτες. Ο Hoyte μελετάει τους ψηφιακούς χάρτες για σχήματα στους δρόμους. «Είναι σα να ψάχνεις εικόνες στα σύννεφα», λέει. «Αν δω κάτι, για παράδειγμα αν ένας δρόμος μου θυμίζει μία μύτη, θα συνεχίσω να ψάχνω ώστε να βρω τα μάτια. Αν δεν προκύψει κάτι θα ψάξω κάπου αλλού», λέει ο Hoyte διευκρινίζοντας ωστόσο ότι επιστρέφει σε περιοχές.
Ο ίδιος επιδιώκει να ακολουθεί πιστά τους δρόμους, ωστόσο, αν χρειαστεί «κόβει» μέσα από πάρκα, πάρκινγκ και πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις για να πετύχει την τέλεια γραμμή. Για να πετύχει τα σχέδιά του χρειάζεται να φεύγει από την μικρή πόλη που ζει. Με αυτόν τον τρόπο έχει κάνει ποδήλατο στο Μπέρμινγκχαμ, στο Μπρίστολ, στο Κάρντιφ, στο Λιντς και στο Σέφιλντ ενώ αναφέρει πως θα τον ενδιέφερε να δοκιμάσει διαδρομές και σε άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τον ενδιαφέρει ο πολεοδομικός σχεδιασμός των αστικών περιοχών στις ΗΠΑ.
A GPS-tracked cycle round #Nottingham starting near @TrentBridge, @NFFC & @Official_NCFC, past @NottmCastle, the @Nat_Ice_Centre & the @nottinghamarena, through the @UniofNottingham, past @LakesideArts & close to @BootsUK HQ#stravaart #cycling @PedalsNottm pic.twitter.com/SuGZQhkkzA
— Anthony Hoyte (@anthoyte) June 3, 2019
Με πληροφορίες από Bored Panda
σχόλια