Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του 1979 Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιρανοί συμμετείχαν σήμερα στις εκδηλώσεις για την επέτειο της ισλαμικής επανάστασης του Ιράν το 1979, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ως τους δυνάστες της περιοχής.

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί μίλησε στο συγκεκριμένο πλήθος στην κεντρική πλατεία Αζαντί της Τεχεράνης, χωρίς να κάνει κάποια ειδική αναφορά στις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην Συρία, για τις οποίες, έχει γίνει γνωστό πραγματοποιήθηκαν κατά αντιαεροπορικών συστημάτων και ιρανικών στόχων.

Ωστόσο, είπε απευθυνόμενος στο πλήθος: "Αυτοί (ΗΠΑ και Ισραήλ) ήθελαν να προκαλέσουν ένταση στην περιοχή. Ήθελαν να διαιρέσουν το Ιράκ και την Συρία. Ήθελαν να προκαλέσουν έναν διαρκές χάος στο Λίβανο. Ωστόσο, με την βοήθειά μας, οι πολιτικές τους, απέτυχαν."

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ