Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα από το τσουνάμι του 2004

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα από το τσουνάμι του 2004 Facebook Twitter
0

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται στην Ινδονησία και άλλες χώρες για τα θύματα από το τσουνάμι του 2004, το οποίο άφησε πίσω του τουλάχιστον 220.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και καταστροφές σε 14 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 2004, ένας σεισμός 9,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - ο σφοδρότερος στον πλανήτη από το 1964- που σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σουμάτρας, προκάλεσε ένα τσουνάμι ύψους 17,4 μέτρων, που σάρωσε χώρες της Ασίας, καταστρέφοντας ορισμένες κοινότητες σε δευτερόλεπτα. Δέκα χρόνια μετά, σε ορισμένες από τις πληγείσες περιοχές δεν έχει επανέλθει πλήρως ο φυσιολογικός ρυθμός της ζωής, με πολλούς να διαμαρτύρονται για πρόχειρη και άνιση ανοικοδόμηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, η οποία ήταν πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Προσευχές πραγματοποιήθηκαν σε τεμένη ενώ πολλοί επισκέφθηκαν τους ομαδικούς τάφους όπου έχουν θαφτεί πολλά από τα θύματα του τσουνάμι.

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα από το τσουνάμι του 2004 Facebook Twitter

Στην Ταϊλάνδη, όπου τα μισά από τα θύματα του τσουνάμι ήταν ξένοι τουρίστες, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και θρησκευτικές τελετές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο μικρό χωριό Μπαν Ναμ Χεμ κόσμος αφήνει λουλούδια σε ένα μνημείο που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων μνήμης στη Σρι Λάνκα βρίσκεται το τρένο "Ocean Queen Express", το οποίο έχει γίνει σύμβολο της τραγωδίας για τη χώρα. Παρασύρθηκε από τα τεράστια κύματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι 1.700 επιβάτες του - πρόκειται για το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στον κόσμο.

Το τσουνάμι χτύπησε επίσης, μεταξύ άλλων, το Μπαγκλαντές, τη Μιανμάρ, τη Μαλαισία και τις Μαλδίβες και αργότερα έφτασε στις ανατολικές αφρικανικές χώρες της Κένυας, της Σομαλίας και της Τανζανίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Διεθνή / Νέοι βομβαρδισμοί και χερσαίες επιδρομές του Ισραήλ στη Συρία

Οι επιθέσεις σημειώνονται μια εβδομάδα αφότου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου,απαίτησε την «πλήρη αποστρατιωτικοποίηση» μεγάλου μέρους της νότιας Συρίας «από τις δυνάμεις του νέου καθεστώτος»
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM