Η δημιουργία καλλιτεχνικών έργων από σοκολάτα αναδεικνύεται στην έκθεση σοκολατένιων αυγών που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Hotel Amigo στις Βρυξέλλες.
Στην τρίτη διοργάνωση της έκθεσης "Bel’Oeuf" εκτίθενται δημιουργίες σοκολατοποιών εμπνευσμένες από την διαχρονική κομψότητα του κινήματος Art Deco, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920. Το θέμα της φετινής έκθεσης επιλέχθηκε για να τιμήσει τα 100 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση αυτής της τεχνοτροπίας στη Διεθνή Έκθεση Μοντέρνας Διακοσμητικής και Βιομηχανικής Τέχνης στο Παρίσι το 1925.
Στην έκθεση συμμετέχουν διακεκριμένοι Βέλγοι σοκολατοποιοί, όπως ο Pierre Marcolini, ο Marc Ducobu, που είναι συνεργάτης ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου, καθώς και η ανερχόμενη Louise Henriques από τη Namur.
@downtown_colors Don’t miss this amazing chocolate egg expo Bel’oeuf 2025 in Brussels! 🥚🐣 This year it is offering a beautiful collection of 35 eggs in art deco style from the best chocolate makers in Belgium 🇧🇪 Wonderful springtime visit for the whole family just before Easter! 🌸 Bel’Oef expo, 10.04-21.04 📍 Hotel Amigo, Rue de l’Amigo 1, Brussels (just next to Grand Place) 🎟️ Free entry #brussels #bruxelles #brussel #chocolate #belgianchocolate #belgianchocolates #hotspot #brusselshotspot #explore #foryou #brusselstiktok #tiktokbrussels #tiktokbelgium #belgiumtiktok #foryou #voorjou #pourtoi #bxl #easter #chocolate ♬ original sound - Sony Classical
Τα σοκολατένια αυγά που παρουσιάζονται φέρουν γεωμετρικά και διακοσμητικά μοτίβα χαρακτηριστικά του στυλ Art Deco και εκτίθενται στην αίθουσα Ambassadeur του Hotel Amigo. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα που συνδυάζουν την παράδοση της βελγικής σοκολάτας με την κομψότητα του Art Deco σχεδιασμού.
Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Marc Ducobu με το Hotel Amigo, τον δήμο Βρυξελλών και τη σοκολατοποιία Valrhona, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις των σοκολατένιων αυγών θα διατεθούν στο ίδρυμα Saint-Pierre.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 10 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου.