Έντι Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με την Ιταλία για να σώσουμε ζωές

Έντι Ράμα: Κάναμε λαθρεμπόριο εμβολίων κορωνοϊού με την Ιταλία για να σώσουμε ζωές Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MARTIN DIVISEK
0

Σε παρέμβασή του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα αποκάλυψε μια άγνωστη ιστορία, η οποία αφορά τη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας κορωνοϊού.

«Μαζί με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών στήσαμε ένα είδος λαθρεμπορίου εμβολίων κατά του κορωνοϊού», δήλωσε ο Ράμα και στη συνέχεια εξήγησε: «Εγώ είμαι ένας Αλβανοϊταλός, ο Ντι Μάιο ένας Ναπολιτανοαλβανός. Μαζί οργανώσαμε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Τι Ιταλός ή Αλβανός είσαι, αν ευθυγραμμίζεσαι πάντα με τον νόμο;».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε «στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία η χώρα του δεν διέθετε κανένα εμβόλιο και ο κόσμος φοβόταν ότι θα πέθαινε σαν τα ψάρια έξω από το νερό».

«Χρειαζόμασταν έναν μικρό, αλλά για εμάς σημαντικό αριθμό εμβολίων για να αρχίσουμε να προστατεύουμε γιατρούς και νοσοκόμους. Η Pfizer είχε ένα καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό συμβόλαιο: σου δίνω τα εμβόλια, αλλά εσύ δεν μπορείς να τα δώσεις σε κανέναν. Κάτι που ήταν κάθε άλλο παρά χριστιανικό», πρόσθεσε ο Ράμα.

Ο ίδιος εξήγησε ότι τελικά η Ιταλία έδωσε έναν αριθμό εμβολίων κατά της Covid-19 στη χώρα του «με επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών» και ότι «ήταν πραγματικά κάτι το απίστευτο, διότι ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών προχώρησαν σε επιχείρηση λαθρεμπορίου για να σώσουν ανθρώπινες ζωές».

«Όταν χορηγήσαμε τα σκευάσματα και η φαρμακοβιομηχανία μάς ρώτησε ποιος μάς τα είχε δώσει, απαντήσαμε "μια φίλη χώρα" και όταν επέμειναν συμπληρώσαμε: "ξέρετε, από τους Ναπολιτάνους μάθαμε ότι δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις τον φίλο σου όταν είναι αντιμέτωπος με την αστυνομία και εγώ, ακριβώς, δεν απαρνιέμαι τους φίλους μου"», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM