Επεισόδια ξέσπασαν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης λόγω της παρουσίας στελεχών της ακροδεξιάς

Επεισόδια ξέσπασαν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης λόγω της παρουσίας στελεχών της ακροδεξιάς Facebook Twitter
0

Πολλές δεκάδες ακροαριστεροί διαδηλωτές φώναξαν: «Έξω οι ναζί», ενώ άλλοι διαδηλωτές απαντούσαν: «Όλος ο κόσμος απεχθάνεται τους Antifa», όπως μετέδωσε το DPA.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ο Μπγιορν Χέκε, ένα από τα ηγετικά στελέχη του AfD, πήγε στη Διεθνή Έκθεση για την παρουσίαση ενός βιβλίου του ακροδεξιού εκδοτικού οίκου Antaios.

Σε ένα άλλο σημείο της έκθεσης η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσαν δύο άλλα στελέχη της ακροδεξιάς ακυρώθηκε διότι οι φωνές των ομιλητών καλύφθηκαν από τις διαμαρτυρίες διαδηλωτών, σύμφωνα με το DPA.

Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται τρεις εβδομάδες αφού η Εναλλακτική για τη Γερμανία σημείωσε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές, κερδίζοντας το 13% των ψήφων και εισερχόμενη για πρώτη φορά στη βουλή, μόλις τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της.

Ο Χέκε είναι μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του AfD. Πριν τις εκλογές είχε προκαλέσει σάλο η δήλωσή του ότι η Γερμανία θα πρέπει να πάψει να προσπαθεί να επανορθώσει για τα εγκλήματα των ναζί στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Η παρουσία φέτος ακροδεξιών εκδοτικών οίκων στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με κάποιους να κατηγορούν τους διοργανωτές ότι δίνουν λόγο σε δημαγωγούς.

Ο Antaios, ένας μικρός εκδοτικός οίκος ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί «τη νέα δεξιά», κατήγγειλε αυτή την εβδομάδα ότι κάποια από τα βιβλία του που παρουσιάζονταν στην Έκθεση εκλάπησαν και ότι άλλα λερώθηκαν με οδοντόκρεμα ή καφέ, σε μια προφανή ενέργεια διαμαρτυρίας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM