Επίθεση στη Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς προανήγγειλε απελάσεις μεταναστών μετά τη φονική επίθεση

Επίθεση στη Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς προανήγγειλε απελάσεις μεταναστών μετά τη φονική επίθεση Facebook Twitter
Ο Όλαφ Σολτς στο σημείο της αιματηρής επίθεσης στη Γερμανία / EPA
0

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, δεσμεύθηκε σήμερα να αυξήσει τις απελάσεις μεταναστών και να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση, μετά την αιματηρή επίθεση στο Ζόλινγκεν.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 26χρονου Σύρου, που ομολόγησε ότι ευθύνεται για την επίθεση, ο Όλαφ Σολτς επισκέφτηκε την πόλη Ζόλινγκεν. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε πως «ήταν τρομοκρατία, τρομοκρατία εναντίον όλων μας», αφήνοντας  ένα λουλούδι στο σημείο της επίθεσης, στη μνήμη των θυμάτων.

Ο Γερμανός καγκελάριος δήλωσε παράλληλα πώς είναι «θυμωμένος» με τους ισλαμιστές «που απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας». «Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν μπορούν και δεν έχουν άδεια να παραμείνουν στη Γερμανία θα επαναπατρίζονται και θα απελαύνονται», τόνισε.

Επίθεση στη Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς προανήγγειλε απελάσεις μεταναστών μετά τη φονική επίθεση Facebook Twitter
Ο Όλαφ Σολτς στο σημείο της αιματηρής επίθεσης στη Γερμανία / EPA

Χαρακτήρισε τον δράστη «περίπτωση Δουβλίνου», μια αναφορά στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παροχή ασύλου, οι οποίοι προβλέπουν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση στη χώρα της ΕΕ μέσω της οποίας εισέρχονται στο μπλοκ. Οι γερμανικές Αρχές σχεδίαζαν να απελάσουν τον 26χρονο Σύρο ύποπτο πέρυσι σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο δεν το κατάφεραν διότι ο άνδρας δεν βρισκόταν στο κέντρο υποδοχής όταν οι αρχές προσπάθησαν να εφαρμόσουν την εντολή απέλασης.

Τέλος, ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι επιθυμεί «να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τα όπλα και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM