Φάουτσι: «Δε νομίζω ότι θα εξαλείψουμε» τον κορωνοϊό

Φάουτσι: «Δε νομίζω ότι θα εξαλείψουμε» τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ  και σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι εκτίμησε κατά τη διάρκειά συνέντευξης ότι δεν είναι πιθανό ως ανθρωπότητα να μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον κορωνοϊό.

«Δεν νομίζω ότι θα το εξαλείψουμε. Έχουμε εξαλείψει μόνο μία ασθένεια της ανθρωπότητας, και αυτή είναι η ευλογιά», είπε, προσθέτοντας ότι «ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε είναι να εμβολιάσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε, να ενισχύσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε». 

Αναφορικά με την επιδημιολογική εξέλιξη της πανδημίας εκτίμησε ότι «σίγουρα μπορούμε να πάμε σε ένα πέμπτο κύμα» προσθέτοντας ότι το μέγεθος αυτού «θα εξαρτηθεί πραγματικά από το τι θα κάνουμε τις επόμενες εβδομάδες έως μήνες».

«Να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, μαζί και τα παιδιά που είναι τώρα επιλέξιμα, (τα 5 έως τα 11), υπάρχουν 28 εκατομμύρια [...] Εάν το κάνουμε αυτό με επιτυχία, με πολύ εντατικό τρόπο, μπορούμε να μετριάσουμε οποιαδήποτε αύξηση», είπε.

Κοιτάζοντας το μέλλον και όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο, είπε ότι η χρήση μάσκας μπορεί να γίνει πιο συχνή στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι ένα από τα πράγματα που παρατηρήθηκε, πολύ ξεκάθαρα τώρα, είναι ότι όταν φορούσαν μάσκα, όταν όλοι συνειδητοποίησαν τελικά ότι ήταν σημαντικό να φοράμε μάσκα, η γρίπη ήταν κάπως "εκτός χάρτη"», είπε ο Φάουτσι, σημειώνοντας ότι μελέτες δείχνουν ότι οι μάσκες λειτουργούν εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος.

Με πληροφορίες από CBS

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά την ανάκληση της φοροαπαλλαγής της Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά την ανάκληση της φοροαπαλλαγής του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από την IRS να αφαιρέσει τη φοροαπαλλαγή του Χάρβαρντ, κατηγορώντας το πανεπιστήμιο για πολιτικοποίηση και μη συμμόρφωση με τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις - Ποιες θα είναι οι συνέπειες
LIFO NEWSROOM
Η στρατηγική απομόνωσης της Κίνας: Το νέο εμπορικό όπλο του Τραμπ

Διεθνή / Ο Τραμπ «σφίγγει τον κλοιό» γύρω από την Κίνα – Το σχέδιο πίεσης μέσω 70 εμπορικών εταίρων

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα παγκόσμιο εμπορικό σχέδιο για να απομονώσει την Κίνα, πιέζοντας πάνω από 70 χώρες να πάρουν θέση - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο και πώς επηρεάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες
LIFO NEWSROOM