Φάουτσι: Πιθανό να φοράμε και το 2022 μάσκες- Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 500.000 νεκρούς

Φάουτσι: Πιθανό να φοράμε και το 2022 μάσκες- Οι ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 500.000 νεκρούς Facebook Twitter
EPA
0

Ο Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι είναι πιθανό οι Αμερικανοί να πρέπει να φορούν μάσκα και το 2022 για να προστατευθούν από κορωνοϊό, την ώρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ προσεγγίζουν τους 500.000.

Έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί 498.384 θάνατοι από κορωνοϊό και 28.114.570 κρούσματα. Είναι μακράν το σφοδρότερο πλήγμα που έχει δεχθεί χώρα από την πανδημία. Η δεύτερη σε κρούσματα είναι η Ινδία (10.991.651) και η δεύτερη σε θανάτους η Βραζιλία (235.977), σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με αφορμή τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι προς τα τέλη του χρόνου η χώρα θα προσεγγίζει μια κανονικότητα, ο Άντονι Φάουτσι ρωτήθηκε από το CNN αν συμφωνεί με αυτή την άποψη και αν εκτιμά ότι θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και το 2022.

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό να ισχύει αυτό», είπε για τις μάσκες το 2022 και συμπλήρωσε «Εξαρτάται από το τι εννοούμε με την κανονικότητα».

«Προφανώς θα έχουμε έναν σημαντικό βαθμό κανονικότητας, καθώς πλησιάζουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα στα τέλη του χρόνου. Συμφωνώ με τον πρόεδρο, μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως τον Νοέμβριο του 2019, αλλά θα είναι πολύ καλύτερα από τώρα», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Μπάιντεν.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι πιθανόν θα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και το 2022, εξήγησε: «Εξαρτάται από τη δυναμική του ιού στην κοινότητα. Αυτό θέλω να κατέβει σε ένα τόσο χαμηλό επίπεδο, που ουσιαστικά θα υπάρχει ελάχιστη απειλή έκθεσης σε κάποιον που έχει μολυνθεί. Αν συνδυάσουμε τον εμβολιασμό των περισσότερων και το πολύ χαμηλό επίπεδο του ιού στην κοινότητα, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι απαραίτητη η μάσκα».

Όμως, τόνισε ο Φάουτσι, αν το επίπεδο επιστρέψει σε εκείνο που ήταν πριν από μήνες, με 20.000 κρούσματα την ημέρα «θα είναι πολύ καλύτερα από πριν, αλλά και πάλι θα είναι πολύ υψηλό το επίπεδο στην κοινότητα. Θέλω να πάει πολύ πιο κάτω και η συντριπτική πλειοψηφία να εμβολιαστεί. Τότε θα αισθανθώ τη σιγουριά να πω ότι δεν χρειαζόμαστε τη μάσκα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM