FAZ: Γερμανικά υποβρύχια για Ελλάδα και Τουρκία - Οι Έλληνες υπερέχουν κάτω από τη θάλασσα

FAZ: Γερμανικά υποβρύχια για Ελλάδα και Τουρκία - Οι Έλληνες υπερέχουν κάτω από τη θάλασσα Facebook Twitter
0

Σε μια εκτενή σύγκριση του πολεμικού οπλοστασίου και της στρατιωτικής δυναμικής Ελλάδας και Τουρκίας προβαίνει στρατιωτική ανάλυση της FAZ και μεταξύ άλλων εστιάζει και στον κομβικής σημασίας τομέα των υποβρυχίων.

«Οι Έλληνες υπερέχουν κάτω από τη θάλασσα» παρατηρεί η FAZ και σημειώνει: «Και οι δύο πλευρές στο πεδίο αυτό βασίζονται σε γερμανική ναυτική (σσ: υποβρύχια) τεχνολογία. Θα μπορούσε επομένως, στην περίπτωση ενός πολέμου υποβρυχίων, γερμανικά υποβρύχια να χρησιμοποιηθούν εναντίον γερμανικών σκαφών (...) Aναφορικά με τα υποβρύχια, η Ελλάδα διαθέτει σχετικό προβάδισμα. Και οι δύο πλευρές διαθέτουν αρκετά παλαιότερα μοντέλα υποβρυχίων. Τα εξαιρετικά αθόρυβα πετρελαιοκίνητα υποβρύχια τύπου 214, το καθένα με οκτώ σωλήνες τορπιλών, θεωρούνται ο πιο σύγχρονος τύπος υποβρυχίου».

«Η διαφορά των δύο χωρών έγκειται στο ότι η Ελλάδα διαθέτει συνολικά πέντε από αυτά τα υποβρύχια σε ενεργή υπηρεσία από το 2016, ενώ η Τουρκία απέκτησε το πρώτο στο πλαίσιο μεγαλύτερης παραγγελίας μόλις τον περασμένο χειμώνα. Η υποβρύχια συνεργασία αντιπροσωπεύει επί του παρόντος το μεγαλύτερο μέρος των γερμανικών εξαγωγών όπλων στην Τουρκία», προσθέτει το δημοσίευμα.

Σε άλλο σημείο η ανάλυση συσχετίζει την πώληση γερμανικής ναυτικής τεχνολογίας με τη γερμανική διπλωματία στο πεδίο της ελληνοτουρκικής διένεξης: «Η σύγκριση δείχνει ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος γερμανικής ναυτικής τεχνολογίας αναπτύσσεται σε κάθε πλευρά του Αιγαίου, γεγονός που καθιστά την πολιτική κρίση ακόμη πιο ευαίσθητη για τη γερμανική διπλωματία από ό,τι θα ήταν ούτως ή άλλως».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM