FBI: Δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά της Χίλαρι Κλίντον για τα emails

FBI: Δεν θα ασκηθεί δίωξη κατά της Χίλαρι Κλίντον για τα emails Facebook Twitter
3

Το FBI ανακοίνωσε την Κυριακή το βράδυ πως διατηρεί τη θέση της μη άσκησης δίωξης κατά της Χίλαρι Κλίντον για τη διαχείριση του προσωπικού του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Τσάφετς δήλωσε ότι ο αρχηγός του FBI πληροφόρησε την επιτροπή έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι «με βάση την έρευνα, δεν έχουμε μεταβάλει τα συμπεράσματα που διατυπώσαμε τον Ιούλιο» σε σχέση με τα email της Χίλαρι Κλίντον.

Το Reuters μετέδωσε πως ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε σήμερα ότι η πρόσφατη έρευνα για τα νέα emails δεν μεταβάλλει τα συμπεράσματα της υπηρεσίας του από τον Ιούλιο σύμφωνα με τα οποία δεν πρέπει να ασκηθεί δίωξη στην υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον. «Η ερευνητική ομάδα του FBI εργάσθηκε αδιάκοπα ερευνώντας μεγάλο όγκο ηλεκτρονικών μηνυμάτων από υπολογιστή» αναφέρεται στην επιστολή του Κόμεϊ. «Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ερευνήσαμε όλες τις επικοινωνίες από και προς τη Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τους επαγγελματίες του FBI για την επιτέλεση τεράστιου όγκου υψηλής ποιότητας έργου σε τόσο βραχύ χρόνο» καταλήγει η επιστολή.

Λίγη ώρα αργότερα, το προεκλογικό επιτελείο της Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του FBI. Ο προεδρικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δήλωσε ότι η Χίλαρι Κλίντον προστατεύεται έτσι από ένα «χειραγωγούμενο σύστημα».

Δύο ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές, η Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ με διαφορά τεσσάρων μονάδων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του τηλεοπτικού δικτύου NBC και της εφημερίδας Wall Street Journal που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Η δημοσκόπηση αυτή δίνει προβάδισμα στην Κλίντον με ποσοστό 44%. Ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 40% ενώ ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον βρίσκεται στο 6% και η οικολόγος Τζιλ Στάιν στο 2%.

Ωστόσο η υπόθεση του προσωπικού  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, είναι σύμφωνα με τους αναλυτές το μεγαλύτερο πλήγμα για την υποψήφια και αυτό που της στέρησε την κούρσα ως φαβορί στην τελευταία περίοδο.

Ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ πυροδότησε βόμβα πριν από δέκα ημέρες επαναφέροντας την υπόθεση της διαχείρισης του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της  Κλίντον κατά τη θητεία της ως υπουργού Εξωτερικών. Η κίνησή του επικρίθηκε σφοδρά από τους Δημοκρατικούς, χρησιμοποιήθηκε εξαντλητικά από τους Ρεπουμπλικανούς και κόστισε ακριβά στην προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών στις δημοσκοπήσεις, καθώς η προεκλογική εκστρατεία βρισκόταν στην τελική ευθεία.


Οι Ρεπουμπλικανοί, και πρώτος από όλους ο Ντόναλντ Τραμπ , χρησιμοποίησαν την υπόθεση εξαπολύοντας επιθέσεις για να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι δεν είναι δυνατόν να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη Χίλαρι Κλίντον και κυρίως ότι δεν είναι δυνατόν να της ανατεθούν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: Οι 7 δηλώσεις που σημάδεψαν τη σύνοδο

Διεθνή / Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου: Οι 7 δηλώσεις που σημάδεψαν τη σύνοδο

Οι ομιλίες των Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του νέου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ JD Vance ανέδειξαν τις διαφοροποιήσεις μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις απειλές που διαμορφώνονται στον ορίζοντα
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Διεθνή / Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: «Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τον Τραμπ για τη Γάζα, κύρια πηγή αστάθειας το Ιράν»

Η συνάντηση έγινε μία ημέρα μετά την ανταλλαγή τριών ομήρων της Χαμάς που κρατούνταν στη Λωρίδα της Γάζας με 369 Παλαιστίνιους φυλακισμένους
LIFO NEWSROOM
Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

Διεθνή / Ο Jay - Z για τη μήνυση ότι βίασε ανήλικη: Κατατέθηκε επίτηδες στην πρεμιέρα της κόρης μου

«Αισθάνθηκα ότι μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο», δήλωσε μετά την απόφαση της γυναίκας που τον κατηγόρησε για τον βιασμό της σε εφηβική ηλικία, να αποσύρει τη μήνυση
LIFO NEWSROOM
Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Διεθνή / Ρούτε: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους» για να έχουν λόγο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Ο Ρούτε διαμήνυσε ότι η Ρωσία δεν θα τολμήσει να επιτεθεί σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Συμμαχία θα απαντήσει με ολοκληρωτική επίθεση
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Διεθνή / Σερβία: Ο Βούτσιτς διαμηνύει «αποτυχία της έγχρωμης επανάστασης» – Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαδηλώσεις

Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και πολίτες συνεχίζουν τον αποκλεισμό του Κραγκούγιεβατς, σε μια διαμαρτυρία που κορυφώνεται μετά από τρεις μήνες κινητοποιήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το FBI πρέπει να έχει ατελείωτο προσωπικό ή να διαθέτουν τίποτα απίστευτους αλγόριθμους αναζήτησης γιατί μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες emails που πρόλαβαν (!) να ελέγξουν σε μια εβδομάδα! Μάλλον αφήνει περισσότερο σκιά στο όλο θέμα παρά ασφάλεια, ότι όλα είναι καθαρά.
Έκανε τη δουλειά του ο Κόμει του FBI να ανεβάσει τα ποσοστά του Τραμπ και τώρα που πλησιάζει η Τρίτη είπε κάτσε μη με τρέχουν μέσα,ας σώσω τα προσχήματα.Τίποτα δεν υπήρχε απ την αρχή.