Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν

Γαλλία: Απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Οριακά επιβίωσε η κυβέρνηση Μακρόν καθώς απορρίφθηκαν οι προτάσεις μομφής, που ακολούθησαν των διαμαρτυριών για το συνταξιοδοτικό.

Η Μαρίν Λε Πεν νωρίτερα, σήμερα, ανακοίνωσε ότι καταθέτει ένσταση στο Συνταγματικό Συμβούλιο εναντίον του νόμου για το συνταξιοδοτικό ενώ η πρωθυπουργός της Γαλλίας αποκάλεσε την μεταρρύθμιση Μακρόν «συμβιβασμό».

Οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης ψήφισαν το απόγευμα για δύο προτάσεις δυσπιστίας: μία από συνασπισμό κεντρώων και αριστερών κομμάτων και μία δεύτερη από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει και την πρώτη πρόταση.

Η διακομματική πρόταση μομφής που κατέθεσε η ομάδα LIOT στην Γαλλία δεν εγκρίθηκε με διαφορά μόλις εννέα ψήφων.

Σημειώνεται ότι η Γερουσία, στην οποία κυριαρχούν οι συντηρητικοί που υποστηρίζουν το σχέδιο συνταξιοδότησης, ενέκρινε τη νομοθεσία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Associated Press το κλίμα διαμαρτυρίας που προκάλεσαν οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν στο κοινοβούλιο και στους δρόμους σήμαινε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Εθνοσυνέλευση δεν ήταν εγγυημένο. Καμία τέτοια πρόταση δεν είχε επιτύχει από το 1962.

Αναλυτές δήλωσαν στο CNBC την Παρασκευή ότι οι αντίπαλοι του Μακρόν είναι απίθανο να φτάσουν τις απαιτούμενες 287 από τις 577 ψήφους. Όμως η ψηφοφορία θα μπορούσε να οδηγήσει στην παραίτηση της πρωθυπουργού Ελιζαμπέτ Μπορν.

Tην ίδια ώρα τα συνδικάτα αναμένεται να διαδηλώσουν στην πλατεία Βομπάν πιο κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία από την Εθνοσυνέλευση όπου απαγορεύεται από την αστυνομία. Οι αρχές έχουν ήδη κλείσει 11 στάσεις Μετρό σε μεγάλη περίμετρο γύρω από την Εθνοσυνέλευση στο πλαίσιο των προετοιμασιών για διαδηλώσεις.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM