Γαλλία: «Εσκεμμένη πράξη άνδρα με κατάθλιψη» η εισβολή οχήματος σε πιτσαρία

Γαλλία: «Εσκεμμένη πράξη άνδρα με κατάθλιψη» η εισβολή οχήματος σε πιτσαρία Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
0

Ο άνδρας που εισέβαλε με αυτοκίνητο σε μία πιτσαρία και παρέσυρε πελάτες, χθες στη Γαλλία, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά η πράξη του ήταν εσκεμμένη, δήλωσε τοπικός εισαγγελέας. Από την επίθεση, που σημειώθηκε στο Σετ Σορτ ανατολικά του Παρισιού, σκοτώθηκε ένα 8χρονο κορίτσι και τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε άτομα. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποφάσισε από μόνος του να δημιουργήσει αυτό που συνέβη», είπε ο εισαγγελέας Έρικ ντε Βαλροζέ σε δημοσιογράφους στον χώρο του επεισοδίου, και πρόσθεσε ότι ξεκινά έρευνα δολοφονίας. Δεν βρέθηκε όπλο στο αυτοκίνητο, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέτ είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο οδηγός είχε κατάθλιψη, ήταν 32 ετών, και είχε ασταθή χαρακτήρα.


Ανέφερε ακόμη πως πέντε άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, οκτώ είχαν ελαφρά τραύματα και επτά υπόκεινται σε θεραπεία για σοκ.


Σύμφωνα με έναν μάρτυρα στο κανάλι BFM, όλα τα άτομα που βρίσκονταν στον υπαίθριο χώρο της πιτσαρίας χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο.


Η αστυνομία δήλωσε ότι ο οδηγός ζούσε σε γειτονικό χωριό από το Σετ Σορτ, το οποίο βρίσκεται περίπου 41 χλμ ανατολικά του Παρισιού, και είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει την Κυριακή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM
Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ