Γερμανία: Έκλεψαν εκατοντάδες χρυσά κέλτικα νομίσματα μέσα από μουσείο

Γερμανία: Εκατοντάδες χρυσά κέλτικα νομίσματα εκλάπησαν από μουσείο Facebook Twitter
Το σημείο του μουσείου όπου έλαβε χώρα η ληστεία - Φωτ.: Getty Images.
0

Σε μια, όπως φαίνεται, μεθοδικά σχεδιασμένη ληστεία, συνολικά 483 αρχαία κελτικά νομίσματα αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων εκλάπησαν από μουσείο στη νότια Γερμανία

«Η απώλεια του κελτικού θησαυρού είναι μια καταστροφή. Τα χρυσά νομίσματα είναι αναντικατάστατα», δήλωσε ο Μάρκους Μπλουμ, υπουργός Επιστημών και Τεχνών της Βαυαρίας, στην Deutsche Presse-Agentur. 

Τα νομίσματα ανακαλύφθηκαν το 1999 κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε έναν οικισμό που βρίσκεται κοντά στο σημερινό Μάντσινγκ στη Βαυαρία. Χρονολογούνται περίπου στο 100 π.Χ. και βρίσκονταν στο Κελτικό και Ρωμαϊκό Μουσείο του Μάντσινγκ.

«Ο θησαυρός εξακολουθεί να θεωρείται η μεγαλύτερη κρύπτη αρχαίου κέλτικου χρυσού που ανακαλύφθηκε τον 20ό αιώνα και παραμένει μυστήριο γιατί αποθηκεύτηκε τόσος χρυσός σε ένα σημείο αλλά και το πώς κατέληξε στην περιοχή», σημειώνεται σε δημοσίευμα των NYT. 

Η ληστεία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης. Αρχικά, οι ληστές αποσυναρμολόγησαν ένα καλώδιο σε εγκατάσταση τηλεπικοινωνιών, διακόπτοντας περισσότερες από 1.000 τοπικές συνδέσεις. Η αστυνομία έστειλε περιπόλους σε κοντινές τράπεζες, πιστεύοντας ότι αυτές ήταν ο στόχος.

«Είναι σαφές ότι δεν μπαίνεις απλά σε ένα μουσείο και παίρνεις μαζί σου αυτόν τον θησαυρό», δήλωσε ο Μπλουμ. «Υπάρχει η υποψία ότι μάλλον έχουμε να κάνουμε με υπόθεση οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε. 

Με πληροφορίες από Smithsonian Magazine

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM