Γερμανία: Ποιό είναι το Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα

Γερμανία: Ποιό είναι το Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα Facebook Twitter
1

Ήταν 4 Νοεμβρίου όταν η Γερμανική κοινωνία κλονίστηκε από την αποκάλυψη τη δράση μιας εθνικοσοσιαλιστικής ομάδας νεοναζιστών με το όνομα Εθνικό Σοσιαλιστικό Υπόγειο Ρεύμα.

Αφορμή στάθηκε μια ληστεία σε τράπεζα στο Άιζεναχ. Οι δύο ληστές διέφυγαν με λεία 70 χιλιάδες ευρώ.

Μετά από δύο ώρες η αστυνομία πλησίασε ένα «ύποπτο» τροχόσπιτο το οποίο αμέσως τυλίχτηκε στις φλόγες. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς οι αρχές βρήκαν μέσα σε αυτό τα πτώματα του Ούβε Μούντλος και του Ούβε Μπένχαρτ. Και οι δύο ήταν γνωστοί για την παράνομη νεοναζιστική τους δράση στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Όπως ανέφερε και η Deutsche Welle, τότε κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση και τις διαστάσεις που θα έπαιρνε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Μέσα στο τροχόσπιτο η αστυνομία βρήκε το πιστόλι που είχε χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία της αστυνομικού Μισέλ Κίζβετερ το 2007 στο Χάιλμπορν.

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Το ίδιο απόγευμα ένα σπίτι στο οποίο διέμεναν οι δύο νεκροί νεοναζί μαζί με μια γυναίκα, την Μπεάτε Τσέπε, τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από έκρηξη.

Στα απομεινάρια του σπιτιού οι αρχές βρήκαν μεταξύ άλλων και μια βιντεοκασέτα στην οποία τα μέλη της οργάνωσης καμάρωναν για τους φόνους που είχαν διαπράξει από το 2000. Στο βίντεο υποστήριζαν ότι εκτός από την αστυνομικό είχαν σκοτώσει και άλλους εννέα αλλοδαπούς άντρες.

Τότε άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης, που οδήγησε στη διαλεύκανση μιας σειράς φόνων που προβλημάτιζαν για χρόνια τις γερμανικές αρχές.

Τα θύματα ήταν οκτώ Τούρκοι και ένας Έλληνας, ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης.

Μέχρι τότε οι γερμανικές αρχές θεωρούσαν ότι αυτές οι δολοφονίες σχετίζονταν με την τουρκική μαφία. Όπως αποδείχτηκε όμως, κίνητρο ήταν η ξενοφοβία και το μίσος.

Για περίπου 11 χρόνια τα μέλη του Εθνικού Σοσιαλιστικού Υπογείου Ρεύματος δρούσαν ανενόχλητα. Αυτό που πραγματικά σόκαρε τη γερμανική κοινωνία είναι ότι αυτά τα εγκλήματα θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

Η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών γνώριζε για τη δράση των τριών εξτρεμιστών από τη δεκαετία του ’90, όμως συνεχώς έχανε τα ίχνη τους.

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση ασχολήθηκε ακόμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που υποσχέθηκε στις οικογένειες των θυμάτων ότι η υπόθεση θα διαλευκανθεί πλήρως.

Πηγή: Εuronews

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια