Γερμανία: Σκοτώθηκε εργάτης σε τρενάκι λούνα παρκ του Oktoberfest

Γερμανία: Σκοτώθηκε εργάτης σε τρενάκι λούνα παρκ του Oktoberfest Facebook Twitter
0

Ένας εργάτης σκοτώθηκε σε τρενάκι λούνα παρκ, λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του Oktoberfest, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου, ο 20χρονος εργάτης χτυπήθηκε από βαγόνι που είχε αναπτύξει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα στο πλαίσιο δοκιμής. Αδιευκρίνιστο για την ώρα παραμένει γιατί ο άτυχος εργάτης βρισκόταν την ώρα εκείνη στις ράγες. Ο 20χρονος Ρουμάνος διακομίστηκε σε νοσοκομείο της βαυαρικής πρωτεύουσας όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανέφερε ότι το τραγικό περιστατικό δεν σχετίζεται με την ασφάλεια των επισκεπτών που θα χρησιμοποιήσουν το τρενάκι: «Ήταν ένα εργατικό ατύχημα που συνέβη κατά το στήσιμο» της διαδρομής. Το παιχνίδι εντάσσεται στο ετήσιο φεστιβάλ μπύρας στο Μόναχο, ονομάζεται Olympia Looping – θυμίζει τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους – και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Oktoberfest του 1989. Το συνολικό μήκος της διαδρομής φθάνει τα 1.250 μέτρα και τα βαγόνια αναπτύσσουν ταχύτητα έως και 90 χλμ/ώρα.

Τον Μάρτιο του 2022 ανάλογο δυστύχημα με τρενάκι λούνα παρκ είχε σημειωθεί στη Βιέννη, με θύμα μια 30χρονη εργαζόμενη. Κατά τραγική ειρωνεία, αφορούσε το ίδιο τρενάκι, το οποίο είχε μεταφερθεί τότε στο πάρκο ψυχαγωγίας Πράτερ της αυστριακής πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα αποκαταστήσει η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας τον ρόλο της ως τολμηρού ηγέτη της ΕΕ;

Διεθνή / Γερμανικές εκλογές: Θα γίνει ο Μερτς ο νέος ηγέτης της Ευρώπης;

Ο Φρίντριχ Μερτς μπορεί να ανοικοδομήσει τις ευρωπαϊκές σχέσεις και να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για τις αμυντικές δαπάνες, αλλά αντιμετωπίζει την ανατροπή των μεταπολεμικών βεβαιοτήτων από τον Τραμπ
LIFO NEWSROOM