Ένας λάτρης του φαγητού και παρουσιαστής ενός διεθνούς, δημοφιλούς μαγειρικού podcast υποστηρίζει πως εφηύρε το «ιδανικό σχήμα» για ζυμαρικά.
Ο Dan Pashman, οικοδεσπότης του podcast The Sporkful, παρουσίασε ένα νέο κυματοειδές ζυμαρικό το οποίο ονόμασε cascatelli, που στα ιταλικά σημαίνει «μικροί καταρράκτες».
Επί τρία χρόνια, ο Pashman κατέγραφε την διαδικασία σχεδιασμού και ανάπτυξης του νέου ζυμαρικού, αφού «αγόρασε, έφαγε και μελέτησε όλα τα είδη ζυμαρικών». Όπως λέει, το ζυμαρικό του ενσωματώνει σημαντικές ιδιότητες από διαφορετικά είδη.
Κατά τον Pashman, το ιδανικό σχήμα ζυμαρικού πρέπει να ικανοποιεί τρεις προϋποθέσεις: να κατακρατά ικανοποιητική ποσότητα σάλτσας, να είναι εύκολο στο «πιρούνιασμα» και να είναι ευχάριστο στο στόμα, κατά το μάσημα.
Υποστηρίζει πως τα cascatelli με το ξεχωριστό σχήμα τους, «περνούν το τεστ» σε όλα τα παραπάνω.
Γευσιγνώστες που δοκίμασαν τα νέο ζυμαρικά επιδοκιμάζουν την προσπάθεια. Ο σεφ J. Kenji López-Alt, και συγγραφέας του "The Food Lab" δήλωσε έκπληκτος με την αποτελεσματικότητά τους, ενώ και η σεφ Sohla El-Waylly τα αποκάλεσε «τέλεια».