Νέο διάγγελμα απηύθυνε ο έκπτωτος Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο οποίος επανέλαβε πως είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας και τόνισε ότι εκτοπίστηκε παράνομα «από τη συμμορία» στην ουκρανική κυβέρνηση.
Ο Γιανούκοβιτς μίλησε από την πόλη Ροστόφ, απέρριψε τη νομιμότητα των προεδρικών του Μαΐου και επέρριψε στη νέα ηγεσία του Κιέβου την ευθύνη για τον «κίνδυνο να αποσχιστεί η Κριμαία».
«Είμαι ακόμη ζωντανός, είμαι ο νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας, και επιπλέον ο ανώτατος αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, και είμαι βέβαιος ότι οι στρατιώτες δεν θα υπακούσουν τις διαταγές εγκληματιών» είπε ο Γιανουκόβιτς.
Ο Γιανούκοβιτς δήλωσε ακόμη ότι δεν έχει παραιτηθεί από την προεδρία ενώ επέκρινε τις ΗΠΑ για την χρηματοδότηση της νέας ουκρανικής κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά «από όσο ξέρω, η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τη χρηματοδότηση κυβερνήσεων που ήρθαν στην εξουσία πραξικοπηματικά».