Γιατί τα Wendy's στον Καναδά έβαλαν γκρίζα μαλλιά στην διάσημη κοκκινομάλλα μασκότ τους

Γιατί τα Wendy's στον Καναδά έβαλαν γκρίζα μαλλιά στην διάσημη κοκκινομάλλα μασκότ τους Facebook Twitter
Φωτ: EPA/CJ GUNTHER
0

Η μασκότ των Wendy's απέκτησε νέο χτένισμα στα social media του Καναδά - και όλα αυτά για την υποστήριξη μιας βετεράνου δημοσιογράφου της χώρας.

Το καναδικό παράρτημα του διάσημου fast food δημοσίευσε μια νέα εικόνα προφίλ στο Twitter, η οποία έδωσε στις εμβληματικές κόκκινες κοτσίδες της Wendy μια απαλή γκρι απόχρωση.

Η εταιρεία δημοσίευσε την εικόνα, με τα hashtags #LisaLaFlamme και #NewProfilePic και τη λεζάντα «Επειδή μια σταρ είναι σταρ ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών», χρησιμοποιώντας δύο αστεράκια emojis, συγκεντρώνοντας πάνω από 46.500 likes.

Η LaFlamme εργάστηκε στην Bell Media ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια ειδήσεων του CTV National News για περισσότερα από 30 χρόνια, τα τελευταία 11 ως παρουσιάστρια. Αυτόν τον μήνα, αποκάλυψε ότι της είπαν στις 29 Ιουνίου πως το συμβόλαιό της έληγε, με αποτέλεσμα η καριέρα της στο δίκτυο να τελειώσει ξαφνικά.

Σε βίντεο που ανάρτησε στο Twitter στις 15 Αυγούστου, η LaFlamme δήλωσε ότι «αιφνιδιάστηκε» από την απόφαση να την διώξουν και ότι ήταν «συντριπτικό να αποχωρώ από το CTV με τρόπο που δεν ήταν επιλογή μου».


Η είδηση ότι το συμβόλαιό της δεν ανανεώθηκε πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στον Καναδά, με ισχυρισμούς ότι η απόφασή της να σταματήσει να βάφει τα μαλλιά της ξανθά κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την απόφαση της εταιρείας. 

«Στα 58 μου, νόμιζα ότι θα είχα πολύ περισσότερο χρόνο για να αφηγηθώ κι άλλες από τις ιστορίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας», δήλωσε η LaFlamme στο βίντεο.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bell Media, Mirko Bibic, δήλωσε ότι το χρώμα των μαλλιών της LaFlamme δεν είχε καμία σχέση με την απόφαση της εταιρείας να την απολύσει.

Ο Michael Melling, στέλεχος της Bell Media, παίρνει άδεια από την εταιρεία μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας The Globe and Mail, σύμφωνα με το οποίο αναρωτήθηκε ποιος ενέκρινε την απόφαση να «αφήσει τα μαλλιά της Lisa να γκριζάρουν». Ήταν εκείνος που ενημέρωσε τη LaFlamme ότι δεν θα διατηρούσε πλέον τον ρόλο της στο δελτίο ειδήσεων.

Τα Wendy's δεν ήταν το μοναδικό brand στον Καναδά που στήριξε δημοσίως την LaFlamme. Αν και δεν ανέφερε συγκεκριμένα την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων, η Dove Canada ξεκίνησε μια εκστρατεία την περασμένη εβδομάδα ζητώντας από τους followers της να κάνουν γκρίζες τις φωτογραφίες του προφίλ τους, και δώρισε 100.000 δολάρια σε μια οργάνωση που υπερασπίζεται χώρους εργασίας χωρίς αποκλεισμούς για τις γυναίκες.

Ο λογαριασμός του Sports Illustrated Swimsuit στο Twitter έκανε retweet το εξώφυλλο της φετινής έκδοσης μαγιό με τη Maye Musk, μητέρα του Elon Musk, η οποία επίσης έχει γκρίζα μαλλιά, για να υποστηρίξει «τις γυναίκες που γερνούν με αυτοπεποίθηση με τους δικούς τους όρους».

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM
Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM