Γυναίκα στο Ιράν συνελήφθη επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ

Γυναίκα στο Ιράν συνελήφθη επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ Facebook Twitter
0

Μια νεαρή γυναίκα συνελήφθη στο Ιράν, «για προσβολή της ισλαμικής μαντίλας», επειδή έκανε ποδήλατο χωρίς χιτζάμπ.

«Συνελήφθη ένα άτομο που πρόσφατα παραβίασε κανόνες και προσέβαλε την ισλαμική μαντίλα σε αυτή την περιοχή», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA ο Μογιατάμπα Ραέι, κυβερνήτης του Ναγιαφαμπάντ.

Bίντεο από κινητό τηλέφωνο, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα στα social media, δείχνει μια γυναίκα να κάνει ποδήλατο, χωρίς μαντίλα, μπροστά από ένα τζαμί. To IRNA έγραψε ότι το βίντεο στο οποίο η γυναίκα «έκανε ποδήλατο χωρίς μαντίλα στην κεντρική πλατεία», μπροστά από «μεγάλο τζαμί» προκάλεσε διαμαρτυρίες από κατοίκους και κληρικούς στο Ναγιαφαμπάντ.


Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, οι γυναίκες πρέπει να φορούν χιτζάμπ που καλύπτει το κεφάλι, τον λαιμό και κρύβει τα μαλλιά τους. «Το κίνητρο της γυναίκας για αυτή την πράξη διερευνάται», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ναγιαφαμπάντ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά της. Ακόμη, υποστήριξε ότι οι κάτοικοι της πόλης σχεδιάζουν διαμαρτυρία για αυτή την «άνευ προηγουμένου παραβίαση των κανονισμών».

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM