H N. Koρεά δηλώνει έτοιμη να απαντήσει δυναμικά στις προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ-ουν

H N. Koρεά δηλώνει έτοιμη να απαντήσει δυναμικά στις προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ-ουν Facebook Twitter
0

Η Νότια Κορέα είναι έτοιμη να "απαντήσει δυναμικά" σε πρόσθετες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της, καθώς λήγει το τελεσίγραφο της Πιονγκγιάνγκ προς τη Σεούλ να σταματήσει τα μηνύματα προπαγάνδας από μεγάφωνα κατά μήκος των συνόρων. Η Πιονγκγιάνγκ έχει απειλήσει με ανάληψη στρατιωτικής δράσης αν η Σεούλ δεν σταματήσει την τακτική αυτή.


Παράλληλα ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη Αν Μιονγκ-χουν ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας (ΣΑ) εν μέσω της κλιμάκωσης της έντασης με τη Νότια Κορέα, την οποία η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί ως υπεύθυνη για το θερμό επεισόδιο με την ανταλλαγή πυρών πυροβολικού την Πέμπτη μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο αναζωπυρώνει την ένταση στη χερσόνησο.


"Υπό το πρίσμα της κατάστασης που βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, η οποία δημιουργήθηκε από σκόπιμες προκλήσεις από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα και αποτελεί σοβαρή απειλή για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, ζητώ το θέμα της ρίψης πυρών της Νότιας Κορέας προς την Λαοκρατική Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας (ΛΔΒΚ) και οι εκστρατείες ψυχολογικού πολέμου να περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη του ΣΑ", ανέφερε σε ανακοίνωσή του χθες ο Αν Μιονγκ-χουν.


Τη Δευτέρα, η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ άρχισαν τη στρατιωτική άσκηση " Ulchi Freedom Guardian (UFG)" εν μέσω οξυμένων εντάσεων με τη Βόρεια Κορέα.


Την Πέμπτη, σύμφωνα με αναφορές, η Βόρεια Κορέα βομβάρδισε στρατιωτική βάση της Νότιας Κορέας απέναντι από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Η Σεούλ απάντησε με τη ρίψη πυρών βαρέος πυροβολικού.


Ο Αν Μιονγκ-χουν τόνισε πως η Βόρεια Κορέα δεν έριξε ούτε μια οβίδα ή σφαίρα την Πέμπτη 20 Αυγούστου.

Ο αναπληρωτής απεσταλμένος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε πως "η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ενεργούν σύμφωνα με τη στρατηγική ενός σεναρίου πολέμου "κατασκευάζοντας ένα περιστατικό με νάρκες" και "ρίψεις πυρών από τη Βόρεια Κορέα" επαναλαμβάνοντας έτσι εκστρατείες ψυχολογικού πολέμου".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM