Ο όμιλος Volkswagen ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή νέου εργοστασίου στην Τουρκία. Αιτία η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδου του αυτοκινήτου.
«Η κατάσταση δεν είναι η ίδια σε σχέση με πριν από τον κορωνοϊό», δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου που σχεδίαζε να κατασκευάσει εργοστάσιο στη Σμύρνη, δημιουργώντας 4.000 θέσεις εργασίας.
Ήδη την περασμένη χρονιά ο όμιλος Volkswagen είχε αναβάλει την απόφαση για την επένδυση, αφότου η Τουρκία ξεκίνησε τις επίμαχες στρατιωτικές επιχειρήσεις της στη βόρεια Συρία. Τώρα, το σχέδιο εγκαταλείπεται οριστικά, λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην αγορά του αυτοκινήτου», εξήγησε ο εκπρόσωπος της Volkswagen.
Η Volkswagen- όπως γενικότερα ο κλάδος- επλήγη σοβαρά κατά το πρώτο μέρος του έτους από τις συνέπειες της πανδημίας, που προκάλεσε δραστική μείωση των πωλήσεων. Πάντως, εκμεταλλευόμενος την ανάκαμψη της ζήτησης, ο όμιλος αποφάσισε να τερματίσει το σχήμα της αναγκαστικής άδειας για το σύνολο των γερμανικών εργοστασίων από σήμερα.
Η κρίση του κλάδου του αυτοκινήτου, πυλώνα της γερμανικής οικονομίας, απειλεί μακροπρόθεσμα 100.000 θέσεις εργασίας στην Γερμανία, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα στον τομέα Φερντινάντ Ντουντενχόφερ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP
σχόλια