Χιονοστιβάδα στα σύνορα Ινδιας - Θιβέτ: Πέντε νεκροί και πέντε παραμένουν αγνοούμενοι

Χιονοστιβάδα στα σύνορα Ινδιας - Θιβέτ: Πέντε νεκροί και πέντε παραμένουν αγνοούμενοι Facebook Twitter
Φωτογραφία από τον στρατό της Ινδίας δείχνει την επιχείρηση διάσωσης
0

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί άλλοι αγνοούνται μετά από χιονοστιβάδα που έπληξε το κρατίδιο Uttarakhand, στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μετά τη χιονοστιβάδα που παρέσυρε την Παρασκευή εργάτες οδοποιίας στο χωριό Μάνα, το οποίο συνορεύει με το Θιβέτ.

Περίπου 50 άνθρωποι που είχαν θαφτεί κάτω από το χιόνι και τα συντρίμμια διασώθηκαν, αλλά τέσσερις πέθαναν από τα τραύματά τους, ανακοίνωσε ο ινδικός στρατός.

Ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί για την αναζήτηση πέντε ανθρώπων που εξακολουθούν να αγνοούνται στο ορεινό κράτος των Ιμαλαΐων, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής υπουργός της πολιτείας Ουταρακάντ Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι δήλωσε ότι οι ομάδες διάσωσης "ασχολούνται συνεχώς με τις προσπάθειες ανακούφισης" μετά τη χιονοστιβάδα, η οποία έπληξε έναν καταυλισμό του Οργανισμού Συνοριακών Δρόμων.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες «αυτή την ώρα της κρίσης».

Πλάνα που αναρτήθηκαν στο X την Παρασκευή από την Ινδο-Τιβετιανή Συνοριακή Αστυνομία έδειχναν διασώστες να μεταφέρουν ανθρώπους σε φορεία και να περπατούν μέσα σε πολλά μέτρα χιόνι - ακόμη και όταν συνέχισε να πέφτει περισσότερο χιόνι.

Ο Gaurav Kunwar, πρώην μέλος του συμβουλίου του χωριού Mana, δήλωσε την Παρασκευή στο BBC News ότι η περιοχή όπου χτύπησε η χιονοστιβάδα ήταν μια "μεταναστευτική περιοχή" και ότι «κανείς δεν ζει μόνιμα εκεί». «Μόνο εργάτες που εργάζονται στους συνοριακούς δρόμους μένουν εκεί το χειμώνα», πρόσθεσε. «Υπάρχει επίσης κάποια παρουσία του στρατού εκεί. Μάθαμε ότι βρέχει στην περιοχή εδώ και δύο ημέρες. Οι εργάτες του δρόμου βρίσκονταν σε έναν καταυλισμό όταν χτύπησε η χιονοστιβάδα».

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας προειδοποίησε την Παρασκευή για ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα βόρεια ινδικά κρατίδια Χιμάτσαλ Πραντές και Ουταρακχάντ, καθώς και στο Τζαμού και Κασμίρ. Εκδόθηκε επίσης πορτοκαλί συναγερμός για χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του Χιμάχαλ Πραντές και του Τζαμού και Κασμίρ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Διεθνή / Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Σε έκτακτη σύσκεψη ο Ερντογάν - Ελάχιστοι οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης πολιτών

Οι υπάρχουσες ζώνες συγκέντρωσης είτε είναι ανεπαρκείς είτε έχουν πια αντικατασταθεί από τσιμεντένια κτήρια - Θα μπορούσε ο αναμενόμενος «μεγάλος σεισμός» να έρθει εξασθενημένος μετά τα 6,2 Ρίχτερ;
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM