Χήρα Ναβάλνι: Τον δηλητηρίασαν με Νόβιτσοκ - Κρύβουν το πτώμα για να φύγει το χημικό

Χήρα Ναβάλνι: Θέλω να χτίσω μια ελεύθερη Ρωσία - Κρύβουν το πτώμα για να φύγει το Νόβιτσοκ Facebook Twitter
Η Γιούλια Ναβάλναγια (φωτ.: Twitter)
0

Θα συνεχίσω το έργο του συζύγου μου, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η χήρα του μεγαλύτερου επικριτή του προέδρου της Ρωσίας, Αλεξέι Ναβάλνι.

Σε δηλώσεις της η Γιούλια Ναβάλναγια κατονόμασε τον Βλαντίμιρ Πούτιν ως τον υπαίτιο για τον θάνατο του 47χρονου Ναβάλνι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή, το πρωί της Παρασκευής, στην πιο σκληρή φυλακή της Ρωσίας, τον «Πολικό Λύκο», που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο, στην περιοχή Χαρπ. «Τον σκότωσε γιατί δεν μπόρεσε να τον κάνει να λυγίσει», είπε.

«Θέλω να ζήσω σε μία ελεύθερη Ρωσία», είπε η Ναβάλναγια και πρόσθεσε: «θέλω να χτίσω μια ελεύθερη Ρωσία».

Στις δηλώσεις της κάλεσε τον ρωσικό λαό να μην παραδοθεί και είπε ότι θέλει να βρεθεί δίπλα στους υποστηρικτές του άντρα της.

Επιτέθηκε στις ρωσικές αρχές, κατηγορώντας τις ότι κρύβουν το σώμα του Ναβάλνι, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί περιμένουν ώστε να φύγει οποιοδήποτε ίχνος του νευροπαραλητικού παράγοντα Νόβιτσοκ από το σώμα του Ναβάλνι.

Παράλληλα δήλωσε ότι γνωψρίζει τον λόγο για τον οποίο ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της και δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα μοιραστεί με το κοινό τις πληροφορίες της, ενώ είπε ότι θα αποκαλύψει και τα ονόματα των δολοφόνων του Ναβάλνι.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μπάρον Τραμπ: Πώς επικοινωνεί με τους συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ο 19χρονος γιος του προέδρου των ΗΠΑ δεν μπορεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του, ενώ είναι συνεχώς περικυκλωμένος από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, γεγονός που δυσκολεύει την κοινωνικοποίησή του
LIFO NEWSROOM
«Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Διεθνή / «Μη δέχεσαι ποτέ το “όχι” ως απάντηση»: Αποτροπιασμός για το video game που βάζει τον παίκτη στη θέση του βιαστή

Το «No Mercy» δίνει στους παίκτες τον έλεγχο ενός χαρακτήρα που βιάζει, βασανίζει και σκοτώνει γυναίκες, ανάμεσά τους και συγγενικά πρόσωπα, παρουσιάζοντας τις ενέργειες αυτές ως «τιμωρία»
LIFO NEWSROOM