Μια φωτογραφία της ίδιας με τον σύζυγό της Αλεξέι Ναβάλνι ανέβασε στο instagram η Γιούλια Ναβάλναγια.
Η σύζυγος του μεγαλύτερου επικριτή του Ρώσου προέδρου Αλεξέι Ναβάλνι που βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή στη σωφρονιστική αποικία Χαρπ όπου κρατείτο, ανάρτησε μια φωτογραφία με τους δύο τους γράγοντας στη λεζάντα απλά «Σ' αγαπώ».
Στην φωτογραφία φαίνονται να ακουμπούν τα κεφάλια τους και ο Αλεξέι Ναβάλνι να την φιλάει.
Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν άγνωστο το πού βρίσκεται, είναι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Salekhard σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Novaya Gazeta Europe.
Μέχρι το Σάββατο, δεν είχε γίνει ακόμη νεκροψία, ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι την Παρασκευή, που αποδόθηκε σε σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου, η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στην πόλη Labytnangi, 36 χιλιόμετρα μακριά από το σωφρονιστικό ίδρυμα όπου κρατείτο. Πέθανε στο χωριό Kharp στην μακρινή βόρεια αυτόνομη περιοχή Yamalo-Nenets της Ρωσίας. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η σορός μεταφέρθηκε αργότερα την Παρασκευή στο Περιφερειακό Κλινικό Νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Salekhard.
Ποιος ήταν ο Αλεξέι Ναβάλνι;
Γεννημένος από ιδιοκτήτες εργοστασίων σε ένα χωριό δυτικά της Μόσχας, ο Αλεξέι Ναβάλνι μεγαλώνοντας έγινε ίσως ο μεγαλύτερος επικριτής του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η πολιτική του δράση, συμπεριλαμβανομένων των εκτεταμένων ερευνών για διαφθορά υψηλού επιπέδου και η υποψηφιότητα για δήμαρχος της Μόσχας, του έφεραν φήμη και πολλοί πίστευαν ότι αποτελούσε απειλή για τον κ. Πούτιν.
Ήταν τον Αύγουστο του 2020 όταν η μάχη του εναντίον του Ρώσου προέδρου έγινε πρωτοσέλιδο στον παγκόσμιο Τύπο.
Αρρώστησε βαριά σε μια πτήση από τη Σιβηρία στη Μόσχα και ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε, όντας σε κώμα, στο Βερολίνο. Η ομάδα του κατηγόρησε το Κρεμλίνο ότι τον δηλητηρίασε, μια κατηγορία που το Κρεμλίνο αρνήθηκε. Οι Γερμανοί γιατροί επιβεβαίωσαν ότι είχε δηλητηριαστεί με novichok - ένα δημητήριο σοβιετικής εποχής - και η ανάρρωσή του κράτησε μήνες.
Παρά τον κίνδυνο, ο Ναβάλνι επέλεξε να επιστρέψει στη Ρωσία όπου αργότερα συνελήφθη, καταδικάστηκε με κατηγορίες που λέει ότι έχουν πολιτικά κίνητρα και παρέμεινε στις ρωσικές φυλακές μέχρι τον θάνατό του σήμερα.