Χωρίς νερό η Βενεζουέλα λόγω του μπλακ άουτ- Παίρνουν νερό από τους αγωγούς λυμάτων

Χωρίς νερό η Βενεζουέλα λόγω του μπλακ άουτ- Παίρνουν νερό από τους αγωγούς λυμάτων Facebook Twitter
Benjamin Alvarez
1

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα έχει αφήσει τη χώρα χωρίς ύδρευση με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να αναζητούν νερό σε αγωγούς λυμάτων της πρωτεύουσας, Καράκας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters, η 28χρονη Λίλιμπεθ Τετζεντορ ήταν ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους που συνωστίζονται  στον ποταμό Γκουαϊρέ προκειμένου να γεμίσει με νερό ένα μπιτόνι 15 λίτρων.

Σε αντίθεση με τα βρώμικα νερά του ποταμού ένας από τους αγωγούς λυμάτων μεταφέρει πιο καθαρό νερό. Οι πολίτες της Βενεζουέλας είπαν στο Reuters  ότι το νερό αυτό προήλθε από δεξαμενές. Ωστόσο, το νερό  δεν είναι πόσιμο αφού μεταφέρεται μέσα από βρώμικους σωλήνες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται για καθαριότητα στο σπίτι ή για την τουαλέτα.

«Δεν το έχω δει ποτέ πριν αυτό. Είναι φοβερό, φοβερό. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερα είναι τα παιδιά γιατί πως λες σ' ένα παιδί ότι δεν υπάρχει νερό», είπε η Λίλιμπεθ Τετζεντορ που εργάζεται σε ένα κατάστημα τεχνολογίας και φροντίζει την 2 ετών κόρη της και δύο ανιψιές της.

Μετά από πέντε ημέρες χωρίς ηλεκτρικό η κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα είναι  ανυπόφορη. Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει νερό να πιουν, να πλύνουν τα πιάτα που γεμίζουν τους νεροχύτες ή να ρίξουν στην τουαλέτα.

Αρκετοί ανησυχούν ότι η κατάσταση θα οδηγήσει στην μετάδοση ασθενειών, ενώ υπάρχει και έλλειψη φαρμάκων στη χώρα.

Το Καράκας υπολογίζεται ότι χρειάζεται 20.000 λίτρα νερού το λεπτό προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Αυτός ο αριθμός, όμως, έπεσε στα 13.000 λίτρα νερού και πλέον έχει σταματήσει εντελώς.

Μοναδική ελπίδα αποτελούν τα φορτηγά που μεταφέρουν νερό που ωστόσο, δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες καθώς οι κρατικές δεξαμενές εξαντλούνται.

Στην βόρεια πλευρά του Καράκας όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο Ελ Αβίλα οι κάτοικοι μαζεύουν νερό από τα ρυάκια.

 Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά την ανάκληση της φοροαπαλλαγής της Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά την ανάκληση της φοροαπαλλαγής του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά από την IRS να αφαιρέσει τη φοροαπαλλαγή του Χάρβαρντ, κατηγορώντας το πανεπιστήμιο για πολιτικοποίηση και μη συμμόρφωση με τις ομοσπονδιακές απαιτήσεις - Ποιες θα είναι οι συνέπειες
LIFO NEWSROOM
Η στρατηγική απομόνωσης της Κίνας: Το νέο εμπορικό όπλο του Τραμπ

Διεθνή / Ο Τραμπ «σφίγγει τον κλοιό» γύρω από την Κίνα – Το σχέδιο πίεσης μέσω 70 εμπορικών εταίρων

Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζει ένα παγκόσμιο εμπορικό σχέδιο για να απομονώσει την Κίνα, πιέζοντας πάνω από 70 χώρες να πάρουν θέση - Τι περιλαμβάνει το σχέδιο και πώς επηρεάζει τις παγκόσμιες ισορροπίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μην ακούτε τα ψέματα των κουμμουνιστών. Πριν 10 χρόνια είχαν την Βενεζουέλα ως πρότυπο. Μην τους αφήνετε να ξεγλιστρούν απο τα αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους. Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του κουμμουνισμού όπου εφαρμόστηκε χωρίς ούτε μία εξαίρεση. Προστατέψτε την χώρα μας και την Ευρώπη απο τον κουμμουνισμό.