Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Τραμπ: Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός διαμηνύει

Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Τραμπ: Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός διαμηνύει Facebook Twitter
0

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ η αποκάλυψη της σοκαριστικής αφίσας της Αλ Κάιντα, στην οποία ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ παρουσιάζεται ως καταζητούμενος από την τρομοκρατική οργάνωση.

Η Αλ Κάιντα δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ ως μέσο «όπλο» για την προπαγάνδα της και επικήρυξε τον Αμερικανό Πρόεδρο δημοσιεύοντας μια αφίσα όπου αναγράφεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ καταζητείται. H ανάρτηση αυτή στο διαδίκτυο είναι προϊόν προπαγανδιστικού τζιχαντιστικού ιστότοπου, της εταιρείας Al-Hijrah.

Η αφίσα, που αναδημοσιεύτηκε από το Newsweek, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Καταζητείται. Νεκρός ή ζωντανός για εγκλήματα κατά του Ισλάμ». Εξάλλου, η Αλ Κάιντα κατηγορεί τον Τραμπ για «προδοσία, δολοφονία, αδικία, απαγωγή, σφαγή, εξτρεμιστιμό και μίσος».

 

Η Αλ Κάιντα επικήρυξε τον Τραμπ: Καταζητείται νεκρός ή ζωντανός διαμηνύει Facebook Twitter

Όπως αναφέρει το Newsweek, η αφίσα αυτή δημοσιεύτηκε μια εβδομάδα μετά την προειδοποίηση του τζιχαντιστικού καναλιού ότι θα είχε «ένα μήνυμα προς τον Τραμπ  και τον λαό της Αμερικής».

Η εν λόγω κίνηση είναι επίσης ένα μήνυμα ενάντια στην απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να επεκτείνει τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

«Μιλούν για νίκη στο Αφγανιστάν. Και εσείς οι Αμερικανοί, τι νομίζετε; Δεν γνωρίζετε την ιστορία;» αναφέρει το κανάλι των τζιχαντιστών, υπονοώντας την αποτυχία των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα να νικήσουν τους Ταλιμπάν.

«Είναι σαφές ότι ο Τραμπ διεξάγει αυτόν τον πόλεμο μόνο και μόνο από το μίσος του για τους μουσουλμάνους», λέει. «Δεν θα νικήσετε ποτέ». Η δήλωση επαναλαμβάνει τη φράση των Ταλιμπάν ότι το Αφγανιστάν θα γίνει «νεκροταφείο» για τα αμερικανικά στρατεύματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM