Η αμερικανική DoorDash εξαγόρασε την Wolt για 7 δισ. ευρώ

Η αμερικανική DoorDash εξαγόρασε την Wolt για 7 δισ. ευρώ Facebook Twitter
Unsplash
0

Η εφαρμογή delivery DoorDash κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας διανομής Wolt συνολικής αξίας 7 δισ. ευρώ- η πιο ακριβή εξαγορά στην άκρως ανταγωνιστική αγορά delivery της Ευρώπης.

Η Wolt με έδρα το Ελσίνκι, η οποία έχει περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους, δραστηριοποιείται σε 23 ευρωπαϊκές αγορές.

Στην ελληνική αγορά, η Wolt εισήλθε πριν από δύο χρόνια και έπειτα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έχει επεκτείνει την παρουσία της σε Λάρισα, Πάτρα, Βόλο και Ηράκλειο.

Παράλληλα, έχει μπει στον ανερχόμενο κλάδο της διανομής προϊόντων σούπερ μάρκετ, ανοίγοντας μέχρι στιγμής δύο dark stores με 2.000 κωδικούς, από όπου παραδίδει παραγγελίες σε 20-30 λεπτά.

Στην DoorDash, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η συμφωνία θα δώσει πρόσβαση σε 22 νέες χώρες και ένα δυνητικό πελατολόγιο 700 εκατομμυρίων, δήλωσε ο Tony Xu, διευθύνων σύμβουλος.

Η είδηση της συμφωνίας εκτίναξε τις μετοχές της DoorDash κατά περίπου 20% στην χθεσινή μετασυνεδρίαση της Wall Street.

Η Wolt ιδρύθηκε το 2014 και ως ιδιωτική εταιρεία είχε αντλήσει χρηματοδότηση 800 εκατ. δολαρίων. Τα έσοδά της τριπλασιάστηκαν στα 345 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενώ το αποτέλεσμά της εμφάνισε ζημιές 45 εκατ. δολαρίων.

Η εφαρμογή έχει πάνω από 2,5 εκατ. ενεργούς χρήστες, με την αξία των παραγγελιών να ξεπερνά τα 2,5 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Πέρυσι, η Wolt κέρδισε τον τίτλο της δεύτερης ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας στην Ευρώπη, από τους Financial Times.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM