Η Αυστραλία νομιμοποιεί την εξαγωγή κάνναβης για ιατρική χρήση

Η Αυστραλία νομιμοποιεί την εξαγωγή κάνναβης για ιατρική χρήση Facebook Twitter
0

Οι αρχές της Αυστραλίας αποφάσισαν να επιτρέψουν την εξαγωγή κάνναβης που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς.

 Έτσι, η Αυστραλία γίνεται η 4η χώρα παγκοσμίας που προβαίνει στη συγκεκριμένη κίνηση, σε μία προσπάθεια να κερδίσει ένα κομμάτι από την αναπτυσσόμενη αυτή αγορά που εκτιμάται στα 55 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η καλλιέργεια κάνναβης στην Αυστραλία είναι σχετικά περιορισμένη, καθώς η χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς παραμένει παράνομη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ελπίζει ότι η χρήση της για ιατρικούς σκοπούς, που νομιμοποιήθηκε πέρυσι, αλλά και οι εξαγωγές θα αυξήσουν την παραγωγή.

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να δώσουμε στους γεωργούς και τους παραγωγούς τις καλύτερες ευκαιρίες για να γίνουν οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς ιατρικής κάνναβης», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Γκρεγκ Χαντ.

Σύμφωνα με τον Χαντ, η νέα νομοθεσία θα περιλαμβάνει τον όρο ότι οι παραγωγοί θα πρέπει πρώτα να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών στην περιοχή τους προτού προχωρήσουν στην εξαγωγή της υπόλοιπης παραγωγής τους.

Παρά την αυξανόμενη ζήτηση, μόνο η Ουρουγουάη, ο Καναδάς και η Ολλανδία έχουν μέχρι στιγμής νομιμοποιήσει την εξαγωγή της θεραπευτικής κάνναβης. Το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να το κάνει τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Πρίγκηπο - Τι λένε αποχαρακτηριμένα έγγραφα της MİT

Διεθνή / Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Τουρκία - Τι λένε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της MİT

Οι αναφορές αποκαλύπτουν πώς πράκτορες των Σοβιετικών παρακολουθούσαν στενά τον Λέοντα Τρότσκι κατά την εξορία του στην Πρίγκηπο μεταξύ 1929 και 1933
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Politico: Πώς ο Φρίντριχ Μερτς έγινε καγκελάριος σε 31 ημέρες και άλλαξε τη Γερμανία για πάντα

Διεθνή / Politico: Πώς ο Φρίντριχ Μερτς έγινε καγκελάριος σε 31 ημέρες και άλλαξε τη Γερμανία για πάντα

Έναν μήνα πριν τις εκλογές, ένας Αφγανός αιτών άσυλο δολοφόνησε ένα δίχρονο παιδί και τον κηδεμόνα του σε πάρκο της Βαυαρίας, γεγονός που εργαλειοποιήθηκε από τo λαϊκιστικό ακροδεξιό AfD
LIFO NEWSROOM