Η Βενετία επιβάλει μέτρα στους ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες – Θα καταβάλουν τέλος

Η Βενετία επιβάλει μέτρα στους ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες – Θα καταβάλουν τέλος Facebook Twitter
0

Η Βενετία επιβάλει μέτρα σε ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες εκδρομές στην πόλη σε μία προσπάθεια να γίνει καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών, που συχνά είναι υπεράριθμοι. 

Τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες τα μέτρα, που τίθενται σε ισχύ από τις 16 Ιανουαρίου του 2023. 

Όσοι επιλέγουν να μην διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα θα πρέπει να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή για την ημέρα της επίσκεψής τους και να πληρώσουν ένα τέλος, που κυμαίνεται μεταξύ 3 και 10 ευρώ ανά άτομο, ανάλογα με το πόσο κάνουν την κράτηση και την περίοδο. 

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο έως και 300 ευρώ εάν ελέγχουν και δεν παρέχουν αποδείξεις ότι ταξιδεύουν νόμιμα. 

Σχεδόν το 80% των τουριστών της Βενετίας κάνει μονοήμερες εκδρομές. Το 2019, η τελευταία full season πριν από την πανδημία, 19 εκατομμύρια ταξιδιώτες βρέθηκαν στην πόλη για μία ημέρα. 

Ο Επίτροπος Τουρισμού της ιταλικής πόλης διέψευσε τυχόν υποψίες πως το μέτρο ελήφθη για να περιοριστεί ο αριθμός των επισκεπτών. 

«Δεν μιλάμε για περικοπή του αριθμού. Μιλάμε για κίνητρα και αντικίνητρα» είπε ο Simone Venturini, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Η ιδέα για προκρατήσεις είχε συζητηθεί και πριν από μερικά χρόνια, αλλά η πανδημία άλλαξε δραματικά τα δεδομένα. 

Η Βενετία στοχεύει να «βρει ισορροπία μεταξύ των κατοίκων και των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων επισκεπτών» δήλωσε ο Venturini, υποσχόμενος ότι το νέο σύστημα θα είναι απλό στη διαχείριση για τους επισκέπτες.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Βενετία είναι η πρώτη πόλη που θέτει σε ισχύ τέτοιο σύστημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι η υποχρέωση καταβολής τέλους και κράτησης θα «μειώσει» το χάσμα μεταξύ του αριθμού τουριστών και ντόπιων. Στην κορύφωση της τουριστικής σχεδόν, οι επισκέπτες μπορεί να είναι και διπλάσιοι από τους ντόπιους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των αμερικανικών ταχυδρομείων

Διεθνή / Ο Τραμπ σχεδιάζει να αναλάβει τα αμερικανικά ταχυδρομεία - Πιθανώς, για να τα κλείσει

Η ιστορική υπηρεσία USPS των ΗΠΑ είχε ελεγχόμενη ζημία 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2024 - Ο Τραμπ ετοιμάζει εκτελεστικό διάταγμα για να απολύσει τα μέλη του ΔΣ και να θέσει τα αμερικανικά ταχυδρομεία υπό τον άμεσο έλεγχο του υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Διεθνή / Γερμανία: Η Μπέρμποκ αποκάλυψε ότι έχει υποστεί πολλές φορές σεξουαλική παρενόχληση

Στη Γερμανία, σχεδόν το 60% των γυναικών δηλώνουν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στη διάρκεια της ζωής τους, σύμφωνα με σχετική έρευνα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι ακόμα υψηλότερος.
LIFO NEWSROOM
Γυναίκα στις ΗΠΑ γέννησε λάθος μωρό - Της εμφύτευσαν λάθος γονιμοποιημένα ωάρια

Διεθνή / Έκανε μήνυση σε κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης, επειδή γέννησε το μωρό άλλου ζευγαριού χωρίς να το γνωρίζει

Παρά το λάθος, η γυναίκα θέλησε να κρατήσει το παιδί και μεγάλωσε το μωρό για αρκετούς μήνες μέχρι να δοθεί η κηδεμονία στους βιολογικούς γονείς του
LIFO NEWSROOM