Η Ιταλία κάνει μεγάλες θυσίες για τον κοροναϊό, λέει ο ΠΟΥ

Η Ιταλία κάνει μεγάλες θυσίες για τον κοροναϊό, λέει ο ΠΟΥ Facebook Twitter
0

Ενώ στην Ιταλία υπάρχει κριτική για τα αυστηρά μέτρα καραντίνας λόγω κοροναϊού, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επαινεί τη χώρα «για τις θυσίες που κάνει».

Ο Tedros Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής Π.Ο.Υ. εξέφρασε τη στήριξή του στην Ιταλία η οποία αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα πρόληψης για τη μετάδοση του ιού.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ιταλίας κάνουν τολμηρά, θαρραλέα βήματα με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού και την προστασία της χώρας τους και του κόσμου. Γίνονται πραγματικές θυσίες. Ο ΠΟΥ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην Ιταλία και θα συνεχίσει να σας υποστηρίζει», έγραψε ο Tedros Ghebreyesus ενώ πρόσθεσε πως σήμερα πάνω από 100 χώρες μετρούν πλέον και επισήμως κρούσματα.

Καθώς από χθες τέθηκε σε εφαρμογή η καραντίνα που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, οι περισσότερες περιφέρειες της Κάτω Ιταλίας ζήτησαν επίσημα από τους πολίτες που τις ώρες αυτές επιστρέφουν από την Λομβαρδία και άλλες περιοχές του ιταλικού Βορρά να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον δυο εβδομάδες.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι περιφερειάρχες της Καλαβρίας, Απουλίας, Καμπανίας και Μπαζιλικάτα. Και στις περιοχές Αμπορούτσο και Μολίζε, στην κεντρική Ιταλία, ελήφθη η ίδια ακριβώς απόφαση.

Ο κατ΄οίκον περιορισμός οφείλεται στην μαζική αναχώρηση πολιτών από το Μιλάνο, την περασμένη νύχτα, με προορισμό περιοχές της νότιας Ιταλίας. Σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, υπάρχει έντονη ανησυχία διότι τα δημόσια νοσοκομεία της Νάπολης, του Μπάρι, της Σικελίας και της Καλαβρίας, συχνά δεν διαθέτουν τον ίδιο εξοπλισμό με τα νοσοκομειακά συγκροτήματα του ιταλικού Βορρά και θα ήταν πιο δύσκολο να μπορέσει να αντιμετωπισθεί μια νέα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο γνωστός Ιταλός καθηγητής ανοσολογίας Ρομπέρτο Μπουριόνι δήλωσε ότι με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες βράδυ από την κυβέρνηση της Ρώμης υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί η εξάπλωση του ιού και στην υπόλοιπη χώρα από την στιγμή που η νέα, διευρυμένη κόκκινη ζώνη δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM