Η Κίνα έχει νέο ηγέτη

Η Κίνα έχει νέο ηγέτη Facebook Twitter
0

Με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε το 18ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, το οποίο ανέδειξε ως νέο ηγέτη της χώρας στη θέση του Χου Ζιντάο, τον Σι Τζιν Πινγκ.. Η νέα ηγεσία της Κίνας, δηλαδή το Πολιτικό Γραφείο με τα περίπου 25 μέλη και η μόνιμη επιτροπή, που πιθανώς θα αποτελείται από επτά πρόσωπα, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη.

Ο ηγέτης του ΚΚΚ Σι Τζιν Πινγκ, είναι γεννημένος το 1953 και είναι δέκα χρόνια νεότερος από τον προκάτοχό του, Χου Ζιντάο.

 

Η Κίνα έχει νέο ηγέτη Facebook Twitter

Ως αντιπρόεδρος του κόμματος ο Xi Jinping είχε πραγματοποιήσει το Φεβρουάριο του 2009 περιοδεία στη Λατινική Αμερική, επισκεπτόμενος το Μεξικό, την Τζαμάικα, την Κολομβία, τη Βενεζουέλα και τη Βραζιλία με στόχο  την προώθηση των κινεζικών δεσμών με την περιοχή και την ενίσχυση της φήμης της Κίνας  στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Από την πόλη του Μεξικού εξήγησε τη συμβολή της Κίνας στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι ήταν «η μεγαλύτερη συνεισφορά προς το σύνολο της ανθρώπινης φυλής, που ανέλαβε η χώρα του, για την πρόληψη της πείνας σε 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους.»  Κατηγόρησε επίσης τους ξένους ότι προσπαθούν να παρέμβουν σε κινεζικές υποθέσεις, «ευαίσθητες» στους κινεζικούς πολιτικούς κύκλους. «Υπάρχουν κάποιοι που έχουν βαρεθεί τους ξένους με τα γεμάτα στομάχια οι οποίοι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να μας κουνάνε το δάχτυλο» είχε πεί.

Ο Xi είχε συμπεριληφθεί στη λίστα του TIME με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους για το 2009, 2011 και το 2012.  Το  βρετανικό περιοδικό New Statesman τον κατέταξε στο νούμερο 4 στην ετήσια έρευνα του για τις  «50 πιο ισχυρές προσωπικότητες του κόσμου για το 2010 ".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιο πρόσφατο όραμα του Ισραήλ για τη Γάζα έχει όνομα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης

Διεθνή / Το πιο πρόσφατο όραμα του Ισραήλ για τη Γάζα έχει όνομα: Στρατόπεδο συγκέντρωσης

Αφού δεν μπορεί άμεσα να απελάσει μαζικά τους κατοίκους της Γάζας, το Ισραήλ φαίνεται αποφασισμένο να τους αναγκάσει να περιοριστούν σε μια κλειστή ζώνη – και να αφήσει τον λιμό και την απόγνωση να τελειώσουν τη δουλειά.
LIFO NEWSROOM
Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM