Η κυπριακή «Χρυσή Αυγή» δικαιολογεί τον Κασιδιάρη

Η κυπριακή «Χρυσή Αυγή» δικαιολογεί τον Κασιδιάρη Facebook Twitter
0

Για «κυνήγι μαγισσών το οποίο έχει εξαπολυθεί από τις συνδυασμένες δυνάμεις των ΜΜΕ και των πολιτικών σε Ελλάδα και Κύπρο κάνει λόγο το Ε.ΛΑ.Μ με αφορμή το περιστατικό το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, μεταξύ του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής, της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Στην ανακοίνωση της η οργάνωση υποστηρίζει ότι: «Η Λιάνα Κανέλλη και η Ρένα Δούρου προκαλούσαν συνεχώς τον κ. Ηλία Κασιδιάρη, με την πρώτη μάλιστα να τον αποκαλεί γερμανοτσολιά και φασισταριό και ενώ ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής προσπαθούσε να αντικρούσει με επιχειρήματα τις ύβρεις τους, η Δούρου έκανε προσωπική επίθεση στον κ. Κασιδιάρη θέλοντας να τον εξευτελίσει σε προσωπικό επίπεδο. Τότε τα πράγματα εκτραχύνθηκαν με την Δούρου να βρέχεται και την Κανέλλη να επιτίθεται στον Ηλία Κασιδιάρη, πετώντας του στο πρόσωπο, μια εφημερίδα που κρατούσε, φωνάζοντάς του ''έξω από εδώ μέσα'', με προφανή σκοπό να τον εξευτελίσει ακόμη περισσότερο. Τότε ο κ. Κασιδιάρης για να περισώσει την αξιοπρέπειά του, αμύνθηκε και έφυγε από το πλατό».

Σε συνέντευξη του στο Sigma Live ο πρόεδρος του κόμματος Χρίστος Χρίστου δεν καταδικάζει την επίθεση, δηλώνει ότι την θεωρεί «ατυχές περιστατικό» και μάλιστα δηλώνει ότι ο Κασιδιάρης αντέδρασε έτσι επειδή έχει αξιοπρέπεια. «Η κ. Κανέλλη και οι υπόλοιποι που δεν αντιδρούν έτσι, όταν τους φέρονται με αυτό τον τρόπο προφανώς δεν έχουν αξιοπρέπεια», λέει.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του κυπριακού κόμματος, όταν ερωτάται «ακόμη κι αν προκλήθηκε ο Κασιδιάρης θεωρείτε ότι έπρεπε να χτυπήσει μια γυναίκα;», απαντά: «Εσείς θεωρείτε ότι η κ. Κανέλλη είναι γυναίκα;»

Στις εκλογές του 2011 το ΕΛΑΜ που έχει άμεση ιδεολογική συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή, συγκέντρωσε ποσοστό 1,08%, που το ΑΚΕΛ του Δημήτρη Χριστόφια είχε χαρακτηρίσει τότε με ανακοίνωση του «ανησυχητικό».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM