Η Ναμίμπια θα σκοτώσει περισσότερα από 700 άγρια ζώα για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική ανασφάλεια

Η Ναμίμπια θα σκοτώσει περισσότερα από 700 άγρια ζώα για να αντιμετωπίσει την επισιτιστική ανασφάλεια Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Ναμίμπια σχεδιάζει να σκοτώσει περισσότερα από 700 άγρια ζώα, μεταξύ των οποίων, ελέφαντες, ιπποπόταμοι, βουβάλια και ζέβρες, των οποίων το κρέας θα διανείμει σε όσους παλεύουν με την επισιτιστική ανασφάλεια καθώς η χώρα των 3 εκατ. κατοίκων αντιμετωπίζει την χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 100 ετών.

Τα ζώα που πρόκειται να θανατωθούν περιλαμβάνουν 83 ελέφαντες, 30 ιπποπόταμους, 60 βουβάλια, 50 ιμπάλα (μεσαίου μεγέθους αντιλόπη), 100 μπλε γκνου και 300 ζέβρες, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασών και Τουρισμού της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα άγρια ζώα που θα θανατωθούν θα προέρχονται από εθνικά πάρκα και κοινόχρηστες περιοχές με «αειφόρους αριθμούς θηραμάτων» και θα θανατωθούν από επαγγελματίες κυνηγούς. Το κρέας των 83 ελεφάντων θα διανεμηθεί, κυρίως, στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί από την ξηρασία. Στη Νότια Αφρική υπολογίζεται πως ζουν περισσότεροι από 200.000 ελέφαντες, αλλά έχουν επηρεαστεί από την ξηρασία και πιστεύεται πως πολλoί πέθαναν το περασμένο έτος, όταν στέρεψαν οι πηγές νερού στις οποίες συνήθιζαν να καταφεύγουν.

Το κρέας των υπόλοιπων ζώων που θα θανατωθούν αναμένεται να μοιραστεί σε κατοίκους αγροτικών περιοχών που βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας ή ακόμα και πείνας, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο επεσήμανε πως οι αγροτικές περιοχές έχουν πληγεί περισσότερο από την έλλειψη σε τρόφιμα και βασικά αγαθά.

«Περισσότερα από 150 ζώα έχουν, ήδη, θανατωθεί παρέχοντας 57.000 κιλά κρέας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συνδράμουμε τη χώρα σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή και όταν είναι απολύτως απαραίτητο», ανέφερε η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

85.000 πολίτες κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα

Η Ναμίμπια είναι η ξηρότερη χώρα στην Υποσαχάρια Αφρική και μία από τις χώρες της Νότιας Αφρικής που παλεύουν με την ξηρασία. Η έλλειψη βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες έχει οδηγήσει σε καταστροφή των καλλιεργειών και αύξηση των επιπέδων πείνας για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους αυτών των χωρών.

Τον Μάιο η Ναμίμπια κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι επιπτώσεις της ξηρασίας επιδεινώθηκαν. Εκτιμάται ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι - περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας - αναμένεται να αντιμετωπίσουν υψηλά επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας.

Τον περασμένο Ιούλιο σε σχετικό άρθρο η μεγαλύτερη καθημερινή εφημερίδα της χώρας «The Namibian» ανέφερε πως κινδυνεύει η ζωή 85.000 πολιτών εξαιτίας της πείνας. Σύμφωνα με την εφημερίδα άμεσο κίνδυνο διατρέχουν οι πιο ευάλωτες ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι, οι άνεργοι, οι περιθωριοποιημένες κοινότητες, όσοι δεν έχουν επίσημα δημόσια έγγραφα ώστε να ωφεληθούν από κοινωνικά προγράμματα, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, οι έγκυες και οι γυναίκες που θηλάζουν καθώς και οι συνταξιούχοι που ζουν σε αστικές ή αγροτικές περιοχές.

Με πληροφορίες από cnn.com

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM
COP29 στο Αζερμπαϊτζάν: Εν αναμονή της απόφασης Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού

Περιβάλλον / COP29 στο Αζερμπαϊτζάν: Εν αναμονή της απόφασης Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού

Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών της διάσκεψης - Κορυφαίοι ηγέτες δεν παρίστανται - Αρνούνται να χρηματοδοτήσουν έργα για το κλίμα στις αναπτυσσόμενες χώρες
LIFO NEWSROOM