Η Ουάσιγκτον απέρριψε αίτημα του Πεκίνου για επιβολή συμπληρωματικών δασμών

Η Ουάσιγκτον απέρριψε αίτημα του Πεκίνου για επιβολή συμπληρωματικών δασμών Facebook Twitter
0

Οι ΗΠΑ απέρριψαν σήμερα το αίτημα της Κίνας για την επιβολή συμπληρωματικών δασμών οικονομικού ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την αποτυχία των ΗΠΑ να συμμορφωθούν με απόφαση του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), οδηγώντας την απόφαση σε επιδιαιτησία, σύμφωνα με δήλωση εμπορικού αξιωματούχου στην Γενεύη.

Οι αρμόδιοι δικαστές του ΠΟΕ είχαν δηλώσει τον Ιούλιο ότι οι ΗΠΑ δεν συμμορφώθηκαν πλήρως με απόφαση του ΠΟΕ σχετικά με την επιβολή αμερικανικών δασμών σε κινεζικά ηλιακά πάνελ, πύργους ανεμογεννητριών, αλλά και και κυλίνδρους χάλυβα.

Οι ίδιοι δικαστές είχαν αποφανθεί ότι το Πεκίνο μπορεί να επιβάλλει περιορισμούς υπό την μορφή αντιποίνων, στην περίπτωση που η Ουάσινγκτον δεν ακυρώσει τους αναφερόμενους δασμούς.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μπροστά από το χρονοδιάγραμμα

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι αναμένεται η υπογραφεί ενός σημαντικού μέρους της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, πριν από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα, χωρίς ωστόσο, ν να πει περισσότερα για τον χρόνο υπογραφής.

"Κοιτάμε ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, για να υπογράψουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της συμφωνίας με την Κίνα. Θα το ονομάζαμε Πρώτη Φάση, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος," δήλωσε στους δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Άντριους, πριν αναχωρήσει για μία επίσκεψη στο Σικάγο.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM