Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 26 drones της Ουκρανίας κατευθυνόμενα στη Μόσχα

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 26 drones της Ουκρανίας κατευθυνόμενα στη Μόσχα Facebook Twitter
Φωτ.: X
0

Μονάδες της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τουλάχιστον 26 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κινούμενα προς τη Μόσχα, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Σεργκέι Σαμπιάνιν μέσω Telegram.

Από τη δική της πλευρά, η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοίνωσε, πως ανεστάλη η λειτουργία των δυο εκ των αεροδρομίων που εξυπηρετούν τη μεγαλούπολη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Σαμπιάνιν, δεν σημειώθηκαν «ζημιές ή τραυματισμοί» από την κατάρριψη των drones σε δυο τομείς της περιφέρειας Μόσχας, αντίστοιχα 40 και 50 χιλιόμετρα νότια και νοτιοδυτικά από το Κρεμλίνο.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι συνολικά 337 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είτε αναχαιτίστηκαν είτε καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην περιοχή της Μόσχας και σε εννέα άλλες ρωσικές περιοχές. 

Ο κυβερνήτης της περιοχής της Μόσχας, Αντρέι Βορόμπιεφ ανέφερε αρχκά ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλα τρία τραυματίστηκαν. Αργότερα έγινε γνωστό ότι δύο από τους τραυματίες κατέληξαν. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε πολυκατοικίες, καθώς και για μεγάλη πυρκαγιά σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Τέσσερα αεροδρόμια της Μόσχας αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά.

Ο δήμαρχος Σομπιάνιν λέει ότι η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε περισσότερα από 60 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά την προσέγγισή τους στην πρωτεύουσα. 

Η επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και την ευρύτερη περιοχή θα δείξει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΑΣΕ (που επισκέπτεται τη ρωσική πρωτεύουσα) ποιο είναι το καθεστώς του Κιέβου, σημείωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι ουκρανικές επιθέσεις με drone δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο πεδίο μάχης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC

 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σκότωσε τους γονείς του για να σκοτώσει τον Τραμπ»: Το σχέδιο ενός 17χρονου για να «ρίξει» την Αμερικανική κυβέρνηση

Διεθνή / «Σκότωσε τους γονείς του για να δολοφονήσει τον Τραμπ»: 17χρονος ήθελε να «ρίξει» την κυβέρνηση των ΗΠΑ

Το FBI δήλωσε ότι ο έφηβος ήταν σε επαφή με άτομα που μιλούσαν ρωσικά και είχε ως στόχο «να προκαλέσει κυβερνητική κατάρρευση εξοντώνοντας τον πρόεδρο»
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM