Σε βίντεο που ανήρτησε και αργότερα, «κατέβασε» από το Instagram, η Σελένα Γκόμεζ κατέγραψε τον εαυτό της να ξεσπά σε κλάματα, για την απόφαση του Τραμπ να προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις.
Στο κλιπ, η 32χρονη ηθοποιός και τραγουδίστρια ακούστηκε να λέει με δάκρυα στα μάτια: «Όλοι οι άνθρωποί μου δέχονται επίθεση, τα παιδιά... Δεν καταλαβαίνω. Λυπάμαι πολύ, μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι αλλά δεν μπορώ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Θα προσπαθήσω τα πάντα, το υπόσχομαι».
Στο Instagram story της, η Γκόμεζ, πρόσθεσε τη λέξη «Λυπάμαι» και ένα εικονίδιο με τη σημαία του Μεξικό.
Λίγο αφού αποφάσισε να διαγράψει την ανάρτηση, επέστρεψε με ένα μήνυμα, στο οποίο έγραψε: «Προφανώς δεν είναι εντάξει να δείχνεις ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους».
Selena Gomez shares new Instagram story crying amid the deportation of Mexicans:
— Pop Base (@PopBase) January 27, 2025
“I’m so sorry. All my people are getting attacked. The children, I don’t understand. I wish I could do something.” pic.twitter.com/9H7ojMhpCN
Χιλιάδες απελάσεις μόνο σε ένα Σαββατοκύριακο
Ο Τραμπ έθεσε άμεσα σε εφαρμογή την επιθυμία του, να απελαθούν μαζικά, οι παράτυποι μετανάστες.
Μόνο το Σαββατοκύριακο, συνελήφθησαν χιλιάδες στο πλαίσιο μίας πανεθνικής εκστρατείας μαζικών απελάσεων που είδε τις υπηρεσίες μετανάστευσης να κάνουν επιδρομές σε μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο και το Μαϊάμι.
Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) των ΗΠΑ, οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες προχώρησαν στη σύλληψη 956 ατόμων την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, περισσότερες από κάθε άλλη ημέρα της δεύτερης θητείας του πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Ο Ρεπουμπλικανός ο οποίος δεσμεύτηκε να εισηγηθεί μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών κατά την προεκλογική του εκστρατεία, φαίνεται αποφασισμένος να κάνει την υπόσχεσή του πράξη.
Τότε ήταν που η Γκόμεζ, η οποία γεννήθηκε στο Τέξας, μίλησε για την ιστορία της οικογένειάς της, η οποία ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν η θεία της πέρασε τα σύνορα από το Μεξικό στην Αμερική, κρυμμένη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Οι παππούδες της ακολούθησαν την κόρη τους και, μόλις έφτασαν στις ΗΠΑ, υποδέχτηκαν τον πατέρα της Σελένα Γκόμεζ.