Η Shell θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως - Απώλειες δισ. λόγω κορωνοϊού

Η Shell θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως - Απώλειες δισ. λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας θα κάνει η Shell σε βάθος διετίας, καθώς ο πετρελαϊκός κολοσσός αναγνωρίζει πως η πανδημία κορωνοϊού επιτάχυνε την στροφή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. 

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς η αγγλο-ολλανδική εταιρεία απασχολούσε 83.000 εργαζόμενους αλλά πριν το τέλος του 2022 θέλει να μειώσει τους υπαλλήλους της κατά 7.000 με 9.000 άτομα, εξοικονομώντας, όπως υπολογίζει, περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Οι περικοπές προσωπικού σε διεθνή κλίμακα αποφασίστηκαν αφότου η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ευρώπης μείωσε το μέρισμα της για πρώτη φορά από το τέλος του Β' παγκόσμιου πολέμου, έχοντας καταγράψει απώλειες 18,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 - αναμενόμενο αποτέλεσμα καθώς οι τιμές του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο σημείωσαν πτώση ρεκόρ μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. 

«Μην αυταπατάσθε, αυτή είναι μία εξαιρετικά σκληρή διαδικασία», παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Shell, Ben van Beurden. «Πονά πολύ το να ξέρεις ότι θα πεις αντίο σε πολλούς καλούς ανθρώπους. Αλλά το κάνουμε επειδή πρέπει, επειδή είναι το σωστό για το μέλλον της εταιρείας.»

Η Shell ανακοίνωσε πως ήδη 1.500 εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς. Τον επόμενο μήνα η εταιρεία θα παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία του τρίτου τριμήνου του 2020, και προειδοποίησε από τώρα τους επενδυτές ότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει πέσει απότομα, παρασέρνοντας μαζί της και τις προοπτικές των εσόδων. 

Ο κορωνοϊός έχει χτυπήσει τον πετρελαϊκό κλάδο και πολλές εταιρείες επενδύουν τώρα σε ήπιες μορφές ενέργειας. Ο επικεφαλής της BP, Bernard Looney επίσης ανακοίνωσε περικοπές 10.000 θέσεων από τις συνολικά 70.000 του κολοσσού, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να διευρύνει την δραστηριότητά της προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM