Η Σιγκαπούρη ανέβαλε την εκτέλεση θανατοποινίτη επειδή διαγνώστηκε με κορωνοϊό

Αναβλήθηκε η εκτέλεση θανατοποινίτη επειδή διαγνώστηκε με κορωνοϊό Facebook Twitter
Η Σιγκαπούρη ανέβαλε την εκτέλεση θανατοποινίτη με χαμηλό IQ. Φωτογραφία: EPA
0

Δικαστήριο στην Σιγκαπούρη διέταξε την αναβολή της εκτέλεσης ενός 33χρονου που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών «για λόγους κοινής λογικής και ανθρωπιάς» αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η εκτέλεση του Ναγκαένθραν Νταρμάλινγκαμ από την Μαλαισία προγραμματιζόταν για το πρωί της Τετάρτης. Δικαστήριο συνήλθε σήμερα για να αποφανθεί σχετικά με ύστατη έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του με το επιχείρημα ότι ο καταδικασθείς δεν θα πρέπει να απαγχονιστεί καθώς δεν έχει σώας τας φρένας.

Η υπόθεση του 33χρονου έχει προσελκύσει διεθνώς προσοχή, με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, ομάδα ειδικών του ΟΗΕ και τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον να βρίσκονται μεταξύ αυτών που απηύθυναν έκκληση στην Σιγκαπούρη για την μετατροπή της θανατικής ποινής που του επιβλήθηκε.

«Οφείλουμε να στηριχθούμε στη λογική, την κοινή λογική και την ανθρωπιά», δήλωσε ο δικαστής Άντριου Φανγκ, παίρνοντας θέση υπέρ της αναβολής της εκτέλεσής του.

Ο Ναγκαένθραν Νταρμάλινγκαμ συνελήφθη τον Απρίλιο του 2009 για λαθρεμπόριο περίπου 42,72 γραμμαρίων καθαρής ηρωίνης και οι δικηγόροι του είχαν ασκήσει μια ύστατη έφεση 11 ώρες πριν από την εκτέλεσή του με το επιχείρημα ότι δεν είναι διανοητικά καλά.

Ο δικηγόρος του 33χρονου, δήλωσε ότι ο απαγχονισμός του θα συνιστά παραβίαση του Συντάγματος της Σιγκαπούρης διότι δεν είναι καλά διανοητικά.

Μαζί με ακτιβιστές δηλώνουν ότι η διανοητική του κατάσταση βρίσκεται σε επίπεδο στο οποίο αναγνωρίζεται ότι έχει διανοητική αναπηρία και ότι ο 33χρονος έχει κι άλλες διαταραχές που επηρεάζουν την λήψη αποφάσεων και τον έλεγχο των παρορμήσεών του.

Οι αρχές είχαν προηγουμένως ανακοινώσει ότι τα δικαστήρια της Σιγκαπούρης είχαν ικανοποιητικά στοιχεία για το ότι ο καταδικασθείς γνώριζε τι έπραττε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM